Ghid turistic Lefkada

Recomandat pentru: plaja, navigatie, kitesurfing, windsurfing, manastire

Despre Lefkada

Lefkada este o frumoasa insula situata pe coasta de vest a Greciei, la Marea Ionica. Orasul principal al insulei si sediul municipalitatii este Lefkada. Suprafata Insulei Lefkada este de 336 km 2, iar cel mai inalt punct al sau este muntele Stavrota. Sectiunea coastei de est a insulei include micile statiuni: Lygia, Nikiana si Perigiali, toate situate la nord de Nidri, cea mai mare statiune de pe insula.

Istoria Insulei Lefkada este similara cu cea a tuturor Insulelor Ionice. Dupa caderea Constantinopolului in 1204, aceasta a intrat sub jurisdictia Despotatului de Epir, apoi a fost ocupata de venetieni si de la 1477 pana in 1684 de catre otomani. Lefkada a fost apoi ocupata succesiv de francezi, prusaci si, in final, de britanici pana la 1864.

Renumita pentru tarmurile sale uimitoare, Insula Lefkada este un paradis al plajelor care captiveaza vizitatorii cu o autenticitate mirifica. Plajele magice de cristal, apele de turcoaz, padurile vesnic verzi, satele traditionale construite pe versanti, bucataria incredibila si ospitalitatea localnicilor, fac din aceasta insula o destinatie preferata de turisti. Lefkada are, de asemenea, o infrastructura turistica excelenta, cu numeroase hoteluri de lux, camere de inchiriat, vile private si campinguri.

Vizitand Lefkada veti beneficia din plin de frumusetea plajelor sale: Megali Petra este plaja situata in partea de vest a insulei, foarte aproape de plaja Kalamitsi, partial organizata cu sezlonguri si umbrele; Plaja Athani este situata chiar sub satul Athani, o plaja destul de dificil de accesat, dar care cu siguranta merita vizitata datorita frumusetii sale pure si peisajului neatens ( plaja nu este organizata, din acest motiv va trebui sa luati tot ceea ce este necesar cu dumneavoastra, inclusiv hrana); Plaja Gialos se gaseste in partea de vest a Insulei Lefkada, si, desi se afla intre cele mai populare plaje de pe insula, veti gasi aici liniste si intimitate. O mica parte din aceasta plaja este organizata, si veti putea gasi aici o mica unitate de alimentatie publica de la care veti avea vederi fermecatoare la mare si la formatiunile stancoase ale peisajului natural; Plaja Ammoglossa este situata chiar inainte de intrarea in orasul Lefkada, si se mandreste cu o frumoasa coasta de nisip auriu; Plaja Vassiliki este locul ideal pentru windsurfing, navigatie si diverse alte sporturi nautice si ofera, de asemenea, o mare varietate de oportunitati pentru cazare, restaurante si magazine; Porto Katsiki este o plaja cu nisip alb si formatiuni de roca ce o impart in sectiuni mai mici; Poros este o plaja ideala pentru relaxare ce ofera turistilor un camping si alte diferite unitati de cazare, taverne traditionale si cafenele confortabile; nu in ultimul rand, plaja Nikiana este foarte populara, in ultimii ani oferind o mare varietate de cafenele si taverne, dar fiind si un loc ideal pentru practicarea sporturilor nautice.

Obiceiurile traditionale din Lefkada au fost pastrate intacte pana in zilele noastre. Pe insula sunt organizate in fiecare an multe evenimente culturale si religioase, acestea atragand nu numai localnici, dar, de asemenea, multi turisti. In fiecare an, in lunile iunie si iulie, pe plaja din Vassiliki se organizeaza Festivalul International de sporturi de apa care atrage sportivii si pasionatii de sport din intreaga lume. In februarie pe insula este organizat Carnavalul Lefkadian in cadrul caruia turistii pot vedea numeroase parade. La 21 mai, pe Lefkada este organizata Sarbatoarea de unificare a Insulelor Ionice cu Grecia. Toate evenimentele amintite anterior reprezentand o mica parte dintre cele organizate pe insula in fiecare an.

Reteaua de drumuri din Lefkada este foarte buna si extinsa, acoperind toate locurile importante. Exista autobuze intre Lefkada (capitala insulei) si Vassiliki, Lygia, Nikiana, Nydri si Vlycho, precum si intre Lefkada si Agios Nikitas, Karya si Agios Petros. Taxiurile sunt disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana si le puteti lua de oriunde doriti (Piazza Taxi: 26450 24600/26450 92000; Radio Taxi: 26450 26555). Pe insula sunt de gasit mai multe agentii de inchiriere de masini, dar este bine sa rezervati inainte daca vizitati insula in lunile iulie si august (sezonul de varf).

Lefkada