Ghid turistic Preveza

Recomandat pentru: plaja, gastronomie, centrul istoric

Despre Preveza

Preveza este un oras situat in regiunea Epirus, in nord-vestul Greciei, situat la gura de varsare a Golfului Ambracian. Tunelul Aktio-Preveza, primul si pana acum singurul tunel submarin din Grecia, a fost finalizat in 2002 si leaga Preveza de Aktio.

Ruinele orasului antic Nicopole se afla la 7 km nord de oras. Aceasta zona include numeroase atractii turistice pe care le puteti vizita: Bazilica Alkisson, Bazilica de Domitius, Roman Odeon, Nympheum, bai romane, un cimitir, Monumentul Augustus, Roman Stadium, Roman Villa de Manius Antoninus si multe altele.

Un alt site de mare importanta arheologica este Nekromanteion, care a fost descoperit la aproximativ 40 km nord-vest de capitala, in apropiere de satul Mesopotamos. Acesta a fost construit pe malul raului Acheron, care se spune ca avea rolul de a conduce sufletele in Infern. Preotii site-ului si credinciosii fac ritualuri pentru a comunica cu sufletele, cu scopul de a primi sfaturi si indrumari. Astazi, ramasite ale sanctuarului, camere si coridoare poate fi inca vazute.

In timpul lunilor de vara, Preveza este un oras plin de viata, mai ales la 15 august (cand Adormirea Maicii Domnului este sarbatorita), cand un festival mare are loc, faimos in toata Grecia pentru focurile de artificii spectaculoase.

Preveza este, de asemenea, cunoscut pentru plajele sale bine organizate, intre acestea distingandu-se plaja Valtos si plaja Lichnos cu ape albastre adanci, inconjurate de un peisaj verde.

Preveza