Despre Halkidiki

In nordul Greciei se afla regiunea Halkidiki, o regiune ideala pentru vacante de vis si pelerinaje de cateva zile. Peninsula Halkidiki este alcatuita din trei mari regiuni, anume: peninsula Kassandra, Sithonia si Muntele Sfant, sau Muntele Athos.

Peninsula Kassandra este o destinatie turistica de vis, la fel ca si peninsula Sithonia de astfel, insa cea din urma este mult mai linistita si dispune de plaje izolate si naturale. La Muntele Sfant si-ar dori oricine sa ajunga, cu mentiunea ca la Manastirile Ortodoxe Grecesti femeile au accesul interzis.

In Halkidiki, cu capitala la Polygyros, zona este mai mult montana cu paduri intinse de brad, dar si arii viticole renumite. Aici, turistii pot vizita Acropola din Antigoneia, Canalul Potideea, Muzeul de arta populara, Muzeul Arheologic din Chalkidiki, Asezamintele vechi din Nikiti, Castelele bizantine, catedralele, iar lista poate continua. In plus, sunt sute de kilometri de plaje nisipoase superbe, aproape naturale, unde turistii se pot relaxa si pot face baie in apele limpezi si cristaline ale marii. Mai mult decat atat, sunt foarte populare si croazierele la Muntele Athos, la fel ca si activitatile de calarie, drumetiile in munti, ciclismul, excursiile religioase, croazierele zilnice.

In Halkidiki din Grecia obiectivele turistice sunt atat de numeroase incat abia pot fi enumerate. Manastirea Sfantul Pantelimon, Vatopedu si Iviru, Manastirea Dochianu, Sf. Pavel sau Esfigmenu, plajele cu nisip fin si apele putin adanci, satele de pescari si statiunile renumite pentru viata de noapte, pestera Petralona sau pestera pietrelor rosii, iar lista obiectivelor cu siguranta poate continua. De asemenea, regiunea Halkidiki din Grecia este renumita si pentru excursiile pe care turistii le pot face in intreaga peninsula cu ambarcatiuni care le permit acestora sa se apropie de tarm si sa surprinda peisaje idilice.

Cei interesati de aceste frumuseti locale si de atractiile cu caracter religios se pot caza la cele mai luxoase hoteluri, sau la pensiuni de familie si, cu siguranta, orice varianta ar alege s-ar intoarce cu amintiri de neuitat, peisaje de vis surprinse pe camera de filmat si intamplari pe care sa le povesteasca cu drag prietenilor.

Halkidiki