Despre Kos

Cine s-ar fi gandit ca in Grecia sta ascunsa in spatele a trei litere o bucatica de rai, o insula in care concediile devin spectaculoase. Insula Kos este una din cele mai frumoase parti ale Greciei, ideala pentru zilele de concediu pentru care cei mai multi muncesc un an intreg. In insula Kos, plajele sunt minunate, turistii pot admira vestigii vechi insa foarte bine conservate, plus cluburile care anima viata la malul marii.

Insula Kos se situeaza in Grecia, insa in apropierea granitei cu Turcia. Este o locatie populara, vizitata de oameni din intreaga lume. Cele mai importante localitati de pe insula Kos sunt statiunile Kefalos precum si Kerdamena, in care se ascund ruine preistorice, precum si Antimachia, in care poate fi vizitat Castelul Cavalerilor.

Insula Kos este renumita pentru vestigiile si monumentele vremurilor vechi, pline de farmec. Spre exemplu, pe insula Kos se poate vedea Platanul lui Hipocrate. Legenda spune ca sub ramurile acestui arbore, Hipocrate dadea lectii de medicina. Este totodata consacrat ca fiind cel mai batran copac din Europa.

Pe insula, plajele sunt superbe: plaja Thermes, spre exemplu, preferata turistilor pentru nisipul cald si fin si apa cristalina, dar si plaja Agios Fokas, acoperita pe jumatate de nisip alb si fin si pe jumatate de nisip negru, renumita in intreaga regiune pentru activitatile de surfing.

Atractiile turistice, insa, nu se rezuma doar la plaje. Acestea includ si centrul istoric al orasului Kos, ruinele templului dedicat lui Hercule si zeitei Afrodita, Sanctuarul din Asclepeion, dar si Castelul Cavalerilor Neratzia. In acest castel pot fi admirate sculpturi si inscriptii din perioada elena, crestina, bizantina sau romana. Totodata, pe insula Kos se poate vizita si Muzeul Arheologic, unde se poate admira statuia lui Hipocrate, dar si mozaicuri si obiecte din ceramica.

Oricine alege insula Kos ca si destinatie de vacanta de vis, va gasi ca oferta hotelurilor si tavernelor este extrem de bogata si de variata. Kos este in centrul civilizatiilor estica si vestica un punct comercial si cultural important, dar si o zona turistica impresionanta.

Kos