Despre Santorini

Unul din cele mai rasunatoare nume pentru turisti si nu numai, atunci cand vine vorba despre Grecia, este Santorini. Aceasta insula si-a castigat de-a lungul timpului renumele si acum este vizitata anual de mii de turisti dornici de distractie si de relaxare. Asadar, insula Santorini este situata in Marea Egee si face parte din Arhipelagul Insulelor Ciclade, are capitala la Thira si in mijlocul insulei se afla o atractie turistica deosebita, un lac format in locul unui vulcan vechi care ar fi distrus continentul pierdut Atlantida in urma cu cateva mii de ani.

Insula Santorini include orasele Fira si Ia. In aceste orase turistii vor gasi restaurante, hoteluri si alte facilitati, astfel incat sa se relaxeze in conditii optime si sa isi petreaca vacanta intr-o atmosfera de vis. Santorini are si plaje superbe, precum Perissa sau Kamari - despre care se poate spune ca are nisip special, dat fiind culoarea neagra datorata activitatii vulcanice. Asadar, in una din cele mai populare statiuni din Santorini, Kamari, sute de turisti vin anual pentru a admira plaja cu nisip negru. Exista chiar si o plaja special amenajata pentru copii, insa mult mai in nord, unde vin familii dornice de liniste si relaxare. Tot aici se poate vizita si Muzeul Vinului, iar in Perissa bisericile sunt cele mai apreciate obiective turistice, alaturi de water park-ul si locul de joaca foarte mare pentru cei mici si locurile amenajate pentru practicarea sporturilor acvatice.

Insula Santorini este deschisa turistilor din toate punctele de vedere. Le ofera chiar si posibilitatea de a urca pe spatele unui magar sau cu funicularul. In capitala Fira (Thira) se pot vizita mai multe muzee, biserici, manastiri, un sit arheologic, iar doamnele pot face shopping in magazinele absolut superbe de aici.

O alta atractie a insulei Santorini este vulcanul ce se poate admira si din localitatea Firostefani, insa cel mai spectaculos loc de pe insula ramane Imerovigli – acesta ofera o panorama minunata, conturata indeosebi din fortareata Skaros, indeosebi la apus.

Cazarea pentru a vizita aceste minunate obiective turistice este foarte buna si preturile pornesc de la cateva zeci de euro. In concluzie, Insula Santorini este locul perfect pentru o vacanta de unul singur, un concediu alaturi de familie, o luna de miere de vis, iar lista poate continua.

Articole din Santorini

Cele mai romantice destinatii turistice din lume
Cele mai romantice destinatii turistice din lume

Cu sute de destinatii de vacanta fabuloase in jurul lumii, o lista a celor mai romantice escapade nu este usor de intocmit. In urmatoarele randuri veti...

Santorini