Cum se ajunge in Grenada

Calatoria cu avionul in Grenada

Principalul punct de acces in insula este Aeroportul International Maurice Bishop (GND) situat la aproximativ 8 km distanta de centrul capitalei St. George, in localitatea Point Salines. Aeroportul opereaza curse pentru numeroase companii din Europa, Statele Unite sau a America de sud. Din Europa legatura se face prin Londra (Gatewick), cu zboruri efectuate de companii precum British Airways, Monarch Airlines sau Virgin Atlantic Airways.

Pentru a parcurge distanta de la Bucuresti la St. George trebuie sa va innarmati cu rabdare, pentru ca va trebui sa va rezervati mai bine de doua zile pentru a ajunge la destinatie, cu escale lungi la Londra si Miami.

Calatoria cu autocarul in Grenada

Cea mai convenabila si confortabila modalitate de a explora insula este cu microbuzul care acopera cele mai importante rute turistice. Autobuzele circula in marile zone urbane si au statii fixe in capitala, in timp ce in zonele rurale, trebuie sa-i semnalati soferului intentia voastra daca vreti sa urcati sau sa coborati. Toate autobuzele pornesc din statia Melville, situata in capitala St. George, de unde puteti achizitiona si biletele pentru destinatia dorita.

Calatoria cu ambarcatiunile in Grenada

Intre insula Grand Anse si portul St. George puteti calatori cu diverse ambarcatiuni, mai mici sau mai mari, rapide si confortabile. Costul calatoriei variaza in functie de numarul de pasageri cu care trebuie sa impartiti pretul cursei. Acestea sunt denumite generic taxiuri - pe- apa si sunt ambarcatiuni aflate in adminitratia autoritatilor locale si efectuaza curse pe rute fixe. O vacanta pe „Insula Mirodeniilor” nu poate fi completa fara o plimbare cu feribotul in insule invecinate, Carriacou si Petite Martinique. O calatorie convenabila si deosebita ofera compania Osprey Express, care pune la dispozitia celor interesati ambarcatiuni moderne, de mare viteza, cu plecari din capitala.

Calatoria cu masina in Grenada

In Grenada, autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de deplasare, dupa modelul englezesc. Turistii romani care doresc sa calatoreasca cu masina trebuie sa obtina un permis de conducere local de la politia din St. George (Carenage) sau de la companiile rent a car, care se elibereaza in baza permisului obtinut in tara si pentru care trebuie sa achitati o taxa in valoare de 11 USD. In general, drumurile sunt relativ bine intretinute, dar semnalizarea rutiere este redusa. Pentru expeditiile in zonele rurale, este bine sa dispuneti de un autoturism de teren, mai ales pe timpul sezonului ploios. Evitati sa circulati pe timpul noptii si fiti prudenti si adaptati viteza la conditiile de drum, mai ales ca traficul este de cele mai multe ori congestinat in marile zone urbane.