Informatii utile Grenada

Date generale


Capitala: Saint George
Moneda: Dolar est-caraib (XCD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (96.6%), Alte religii (3.4%)

Grenada este recunoscuta pentru


plaja
gastronomie
natura
relaxare

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Grenada

In Grenada temperaturile sunt deosebit de placute de-a lungul intregului an, unde media este de 27°C, in timp ce anotimpul ploios debuteaza in iunie si dureaza pana in noiembrie. Incheierea sezonolui ploilor aduce cu sine o renastere a vegetatiei, iar anotimpul cald este specific lunilor noiembrie – mai. Sezonul turistic de varf este cuprins intre decembrie si aprilie. In aceasta perioada, preturile la cazare sunt ridicate si gasirea unei camere libere este o adevarata aventura daca nu aveti rezervare facuta in avans. La extrema cealalta, in extrasezon, va puteti misca in voie, fara a fi deranjati de aglomeratie, iar preturile, atat la hoteluri cat si la restaurante sunt considerabil mai mici. Indiferent de argumentele de care tineti cont cand va programati vacanta, nu evitati Festivalul Anual al Tobelor, un eveniment cu traditie in insula, care se desfasoara in fiecare an, la Tivoli. De asemenea, carnavalul si festivitatile de muzica si dans traditional pline de culoare sunt o ocazie unica de a cunoste obiceiurile localnicilor. Cel mai mare carnaval din Grenada se desfasoara in a doua saptamana a lunii august si atrage an de an mii de participanti.

Temperaturi medii lunare in Grenada

Ce sa luati in bagaj

In general, localnicii adopta tinute simple, confortabile, din materiale naturale, care sa le permita sa tolereze cu mai multa usurinta temperaturile ridicate. Asa ar trebui sa procedati si voi cand veniti aici, si sa puneti in bagaj doar haine comode, deschise la culoare si confortabile. De asemenea, daca aveti in plan excursii in rezervatiile nationale nu uitati incaltaminte sport, cat mai comoda. Ca in toate insulele din zona Caraibelor, pentru iesirile la restaurant aveti nevoie de tinute mai sofisticate, dar nu exagerate. O rochie de cocktail pentru doamne si pantofi inchisi la culoare, pantaloni si camasa pentru domni, sunt exact ce va trebuie. Bineinteles ca pentru vacantele pe plajele insorite aveti nevoie de costumul de baie favorit, dar si de creme de protectie solara, sandale si slapi. Alaturi de articolele de igiena personala, este important sa nu uitati solutiile de protectie contra tantarilor.

Viza turistica in Grenada

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Grenada nu au nevoie de viza. La aeroport trebuie sa prezentati actul de identitate si biletul de intoarece. Daca aveti in plan vizite in insulele apropiate, se recomanda sa aveti la voi pasaportul cu valabilitate de minimum 6 luni.