Ghid turistic Insula Carriacou

Despre Insula Carriacou

Carriacou se afla la nord de Insula Grenada si la sud de St. Vincent si Grenadine, in Antilele Mici. Insula Carriacou se afla in Marea Caraibiana si masoara 34 de kilometri patrati, intinzandu-se de la Pegus in sud pana la Gun Point in nord. Principalele asezari din insula sunt Hillsboroug, L’Esterre, Harvey Vale si Windward.

Carriacou este cunoscuta ca insula inconjurata de recifuri de corali, inca din cele mai vechi timpuri. La inceput, aceasta a fost ocupata de catre francezi, dar apoi le-a fost cedata britanicilor, atunci cand au capturat Insula Grenada. Majoritatea locuitorilor insulei sunt africani, insa influentele britanice si frantuzesti sunt resimtite puternic.

Climatul de pe insula este tropical In Carriacou exista doua sezoane: cel uscat, din ianuarie pana in iunie si cel ploios, in restul anului, din iulie pana in decembrie. Temperaturile se incadreaza intre 27 si 32 de grade Celsius.

Puteti ajunge pe insula cu avionul, la Aeroportul Lauriston. Se efectueaza zboruri catre Carriacou din Grenada, Barbados si St. Vincent. Si feribotul este o posibilitate de luat in calcul. Acestea pleaca din Grenada de mai multe ori pe zi si o cursa dureaza intre doua si trei ore.

In interiorul orasului va puteti deplasa cu microbuzele, care circula in intervalul oras 7:00-17:00. De asemenea, puteti inchiria o masina 4x4 de la una din companiile Ade’s Dream, Martin & Wayne’s, Sunkey’s, Barba’s sau Quality Jeep.

Dintre obiectivele turistice din Carriacou, va recomandam Fantana Ameridiana din Valea Harvey, a carei apa are proprietati tamaduitoare. Alte locuri care merita vizitate sunt Gradina Anglicana, Plaja Anse La Roche, Parcul National Belair, unde se tin festivalurile anuale Maroon Cultural si Parang, Gradinile Botanice, Golful Hillsborough, Muzeul Carriacou, situl istoric Dumfries,Fantana Ningo, plaja Paradise, plaja Petite Carenage si Parcul Acvatic White Island.

Pe Insula Carriacou puteti intreprinde activitati acvatice, precum snorkeling si scufundari.

Pe aceasta insula se organizeaza mai multe festivaluri. Carnavalul se tine din februarie pana in martie, Carriacou Regatta este organizat in primul weekend din august si este un eveniment in care se intrec ambarcatiuni, Parang este un festival care se organizeaza inainte de Craciun si Festivalul Carriacou Maroon se organizeaza in intervalul aprilie-iunie.

Dintre restaurante si baruri, va recomandam Bogles Round House, Slipway Restaurant si Off The Hook Bar & Grill.

In ceea ce priveste locurile de cazare, va recomandam urmatoarele unitati: Hope’s Inn, Kim’s Plaza Guesthouse, Peace Have Guest House, Millie’s Guest House, Bayaleau Point Cottages, Belair Garden Cottage, Bogle’s Round House, Carriacou Grand View Hotel, Seaclusion Suites si Tamarind Cottage.

Insula Carriacou