Informatii utile Groenlanda

Date generale


Capitala: Nuuk
Moneda: Coroana daneza (DKK)
Limba oficiala: Groenlandeza, Daneza
Fus orar: GMT -03:00
Religie: Crestini (96.1%), Alte religii (3.9%)

Groenlanda este recunoscuta pentru


arhitectura
atractii inedite
cladiri administrative
cultura
expozitii
istorie
muzee

Cand este indicat sa vizitati Groenlanda

Groenlanda are un climat arctic, si din cauza marimii tarii, exista variatii mari de temperaturi. Iernile pot fi severe si verile relativ usoare, in special in zonele ferite de vanturile dominante. Nordul tarii, precum si o mare parte din zona centrala, se bucura de adevarate conditii meteo arctice, cu temperaturi de inghet in crestere pentru perioade scurte de timp, in timpul verii.

Temperaturi medii lunare in Groenlanda

Conditiile din toate partile tarii pot deveni periculoase atunci cand exista combinatia intre o temperatura scazuta si un vant puternic. Cu toate acestea, lunile de vara sunt potrivite pentru o gama larga de activitati in aer liber.

Ce sa luati in bagaj

Va trebui sa purtati haine de vant si impermeabile, de buna calitate; straturi calde si incaltaminte confortabila, impermeabila, care sa va tina de cald; de asemenea, unele haine usor mai subtiri - temperaturile pot varia foarte mult pe parcursul unei zile. Va trebui sa adaugati in bagaj ochelarii de soare si lotiunile de protectie solara.

In iulie si august, tantarii pot fi o problema, mai ales in interiorul fiordurilor, astfel incat o plasa de tantari se poate dovedi indispensabila. Haine calde suplimentare sunt necesare pentru cei care gandesc sa faca expeditii cu sanii trase de caini.

Shopping in Groenlanda

Gama de produse disponibile in Groenlanda difera foarte mult de la oras la oras si depinde de perioada din an. In general vorbind, gama disponibila in orasele mai mari este la fel ca si cea disponibila in orasele mai mici din Scandinavia, desi preturile nu variaza. De exemplu, fructele si legumele sunt costisitoare, iar produsele lactate sunt ieftine. Preturile sunt, in general, pe picior de egalitate cu cele din Scandinavia. Alcoolul, tutunul, fructele si legumele sunt scumpe aici. Achizitiile speciale includ sculpturi osoase si produse de piele si margele.

In cele mai multe orase, exista oportunitati pentru a cumpara articole de artizanat. Cele mai intalnite produse de artizanat sunt obiectele sculptate din os si corn de ren. Suvenirurile pot fi, in general, cumparate din magazinele locale, de la hoteluri, si, in unele orase mai mici, de la oficiul postal.