Ghid turistic Nuuk

Recomandat pentru: arhitectura, atractii inedite, cladiri administrative, cultura, expozitii, istorie, muzee

Despre Nuuk

Nuuk este capitala Groenlandei, oras situat pe coasta de vest, la aproximativ 300 km nord de Qaqortoq. Acest oras este cel mai mare centru cultural si economic din Groenlanda.

Istoria moderna a Groenlandei si a capitalei sale isi are inceputul in 1721, cand Hans Egede, un norvegian misionar a fondat prima colonie europeana si post de tranzactionare. Initial colonia Egede a fost situata pe "Haabets Ø" (Insula Sperantei), dar a devenit evident faptul ca insula nu a fost potrivita, astfel incat la 29 august 1728 orasul Nuuk/Godthaab a fost infiintat,. Inceputul vietii in colonie nu a fost usor. In 1733-1734, o epidemie de variola a ucis cea mai mare parte a populatiei bastinase si pe sotia lui Hans Egede. Hans Egede s-a intors la scurt timp in Norvegia, dar fiii lui au continuat misiunea in Groenlanda. In portul vechi din Nuuk, inca se poate vedea casa lui Hans Egedes.

Partile istorice ale capitalei Nuuk sunt concentrate in jurul portului colonial. Frelsers Kirke (Biserica Mantuitorului), a fost construita in 1849. Casa lui Hans Egede, care datata in 1728, este acum folosita pentru receptii oficiale. Oficiul Postal al lui Mos Craciun este in aceeasi zona. Un rand de cladiri mari si moderne au fost ridicate pe o panta, chiar deasupra orasului vechi. Mult mai atragator este centrul cultural Katuaq - cu un institut nordic, biblioteca, expozitii, o scoala de arta si un cinematograf. Centrul orasului Nuuk ofera o varietate de locatii in care va puteti bucura de bauturi alcoolice, toate la distanta mica de mers pe jos unul fata de celalalt. Aproape toate pub-urile ofera aceeasi selectie de bere. Cafeaua groenlandeza este pregatita cu cafea, whisky, kahlua, frisca si Grand Marnier.

Cel mai bun mod de a explora orasul este intr-un tur cu ghid. In aceste excursii, veti afla totul despre oras, precum si despre locurile culturale. Aceste tipuri de excursii pot fi aranjate, de obicei, la birourile turistice locale. In luna aprilie va puteti imbarca pentru o croaziera in portul Nuuk. Navigand in Nuuk veti avea sansa de a vedea balene, foci precum si peisajele frumoase unde marea se intalneste cu muntele. Maratonul Nuuk are loc in luna august, dar participantii trebuie sa fie pregatiti pentru vant, ploaie si temperaturi mici. Cursul este deosebit de dificil si are pante multe si pante abrupte pentru a impinge participantii la limita lor.

Nu exista niciun sistem rutier sau feroviar de legatura cu alte orase din Groenlanda. Singurul mijloc practic de a calatori este cu barca sau pe calea aerului. Pe jos este mai putin practic si mult mai intens. Nuuk este usor accesibil. Exista zboruri zilnice din Kangerlussuaq si zboruri regulate catre alte orase din Groenlanda. Exista, de asemenea, servicii pentru aeroportul Reykjavik in timpul verii.

Top obiective turistice Nuuk

Oficiul Postal al lui Mos Craciun din Nuuk
Oficiul Postal al lui Mos Craciun din Nuuk

Copiii din toata lumea trimit la Oficiul Postal al lui Mos Craciun (Santa Claus Post House) scrisori, trecand la rubrica destinatar: Mos Craciun, Polul...

Muzeul National al Groenlandei din Nuuk
Muzeul National al Groenlandei din Nuuk

Muzeul National al Groenlandei este situat in Nuuk, capitala Groenlandei. Acesta a fost unul dintre primele muzee stabilite in Groenlanda, inaugurat la...

Primaria Orasului Nuuk
Primaria Orasului Nuuk

Primaria Orasului Nuuk nu se distinge arhitectural, dar merita vizitata in interior pentru a vedea impresionanta tapiserie.

Nuuk