Transport Groenlanda

Saniile trase de caini pot fi inchiriate pentru o zi, sau pentru perioade mai lungi. Saniusul este posibil in toate orasele de pe coasta de est si de pe coasta de vest la nord de Cercul polar. Este important sa retinem: cainii de sanie sunt, de obicei doar semi-domesticiti!

Singurele locuri care sunt conectate prin transport rutier sunt Ivituut si Kangilinnguit. Peisajul aspru si conditiile meteorologice fac constructia de drumuri o sarcina practic imposibila. Calatoriile aeriene si maritime sunt modalitatile recomandate de a vizita Groenlanda.

Arctic Umiaq Linie opereaza servicii de-a lungul coastei de vest intre Nanortalik si Upernavik. In plus, toate satele sunt deservite de barci locale care le conecteaza cu cel mai apropiat oras, dar spatiul poate fi limitat. Barcile din unele orase pot fi disponibile pentru inchiriere, cu un capitan.

Cruise Groenlanda ofera croaziere - inclusive zboruri. In timpul lunilor de vara, vizitatorii sunt sfatuiti sa rezerve calatoriile lor in avans, deoarece aceasta este momentul in care calatoresc si localnicii. Pentru informatii suplimentare, contactati Arctic Umiaq linie sau Groenlanda Turism.