Ghid turistic Basse-Terre

Recomandat pentru: plaja, gradina botanica, vulcan, cascada, gradini, drumetii, peisaje

Despre Basse-Terre

Basse-Terre este capitala Guadelupa, un oras situat in Antilele Lesser. Desi este capitala administrativa din Guadelupa, Basse-Terre este al doilea mare oras din aceasta tara, dupa Pointe-a-Pitre.

Basse-Terre este situat pe insula cu acelasi nume, o insula dominata de Vulcanul La Soufriere. Numeroasele trasee, vulcanul, cascadele, flora si fauna, fac din aceasta insula un adevarat paradis pentru cei care care iubesc activitatile in aer liber (intre care foarte apreciate drumetiile si canotajul). Pe langa frumusetea naturala a insulei, alt domeniu de mare interes pentru turisti este reprezentat de istoria sa. Pe insula, turistii vor fi incantati de arheologia din Trois Riviere si Plessis, marturie a civilizatiei pre-columbiene din Guadelupa; fortul Delgres, construit in 1650 pentru a apara Guadelupa; dar si de templul hindus din Changy, martor important al prezentei comunitatii indiene pe insula.

Orasul Basse-Terre a fost fondat in 1643, in zona muntoasa din Basse-Terre, una dintre cele doua insule care compun Guadelupa. A fost distrus de mai multe ori ca urmare a razboaielor anglo-franceze. Eruptia vulcanului La Grande Soufriere din 1976 a dus la evacuarea temporara a orasului. Astazi Basse-Terre este un oras linistit, cu o atmosfera provinciala franceza si o viata vibranta in portul plin de culoare.

Basse-Terre are un climat de padure tropicala si un climat tropical musonic. Basse-Terre dispune de temperaturi relativ constante pe tot parcursul anului.

Dezvoltat pe mare si dominat de munti si vulcanul Soufriere, Basse-Terre este un oras plin de viata. Turistii orasului pot vizita Catedrala Saint-Pierre-et-Saint-Paul, o cladire din secolul al XIX-lea; La Place du Champ d'Arbaud, piata principala; Le Jardin Pichon, un parc frumos; si Parcul Zoologic si Botanic. Monumentul national, pe care il puteti vedea in oras, dateaza din 1977, si, avand in vedere dimensiunea sa si starea excelenta a cladirilor si structurilor defensive, este unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura militara,

Unul dintre hotelurile la care va puteti caza in acest oras este Le Manganao; un hotel ce apartine tour operatorilor francezi Nouvelles Frontieres si ofera o locatie linistita pe o plaja de nisip alb, la 2 km de Saint-François, in partea de est a insulei.

Pentru a ajunge in acest oras cautati un zbor catre Aeroportul din Pointe a Pitre.

Basse-Terre