Ghid turistic Bouillante

Recomandat pentru: plaja, izvoare termale, testoase, pescuit, snorkeling

Despre Bouillante

Bouillante este un oras francez, situat in Guadelupa. Inconjurat de orasele Pointe-Noire si Saint-Claude, Bouillante este situat la 20 km sud-vest de Petit-Bourg cel mai mare oras din apropiere. Dezvoltarea orasului Bouillante a cunoscut apogeul in secolul al XVII-lea.

Fondat in secolul al XVII-lea, Bouillante este una dintre cele mai vechi asezari din Guadalupe. Aceasta asezare poarta numele numeroaselor surse de apa fierbinte (aproximativ 80 °C), care pot fi gasite pe intreg teritoriul. Astazi, aceasta resursa naturala este folosita pentru a crea electricitate.

Bouillante a fost fondat in anul 1635, odata cu sosirea primilor colonisti in Guadelupa. Acesta a fost initial numit Insula de Guave (pana la inceputul secolului al XVIII-lea), dupa care numele i-a fost schimbat in Bouillantes Fontaines. Mai tarziu, autoritatile civile si liderii religiosi au redenumit orasul in Bouillante. Saint Louis este patronul spiritual al orasului.

Bouillante se afla pe pantele vulcanice abrupte care coboara brusc spre mare. Solul fertil vulcanic a permis cultivarea cafelei, bumbacului, bananelor si vaniliei. Astazi, economia Bouillante este centrata pe turism. Agricultura, pescuitul, industria de ambarcatiuni si geotermie joaca un rol important in economia locala.

Bouillante are golfuri frumoase si plaje care ii bucura atat pe localnici cat si pe turisti. Intre plajele de aici se remarca Anse a la Barque, Petite Anse, Anse a sable si Malendure cu celebra bariera de corali. Plajele sunt larg deschise, dar sunt la adapost de vanturile uneori violente.

Avand in vedere ca Bouillante este situat pe coasta de vest a Basse Terre, este usor sa faceti o excursie pe Insulele Pigeon unde veti ajunge in 30 de minute cu un caiac canoe sau in 5 minute cu o barca cu motor. Zona din jurul insulelor este protejata si numita Rezerve Cousteau, dupa celebrul explorator Jacques Cousteau. Acesta este cel mai bun loc de pe insula pentru snorkeling.

Vizitatorii orasului se pot caza la pensiunile: Gite Mayo, L'Locuirea Massieux, Koumbala sau Cabane Sous-le-Vent.

Pentru a ajunge in acest oras cautati un zbor catre Aeroportul din Pointe a Pitre.

Bouillante