Cum se ajunge in Guadelupa

Calatoria cu avionul in Guadelupa

Cel mai important aeroport din a Guadelupa este Pôle Caraïbes, situat in Point-á-Pietre si care pune la dispozitia pasagerilor servicii bancare, zone de duty free si restaurante. Exista si aeroporturi pe care se opereaza zboruri charter, care fac legatura intre principalele insule. In general, daca faceti rezervarea din timp sau va stabiliti vacanta in perioada mai - noiembrie, puteti face economii semnificative, avand in vedere ca preturile biletelor de avion scad cu pana la 50%. Aeroportul Pôle Caraïbes este tranzitat de curse din Europa, Statele Unite si America de sud.

Din Europa, cel mai rapede se ajunge cu legatura din Paris, prin Air France, Corsair sau XL Airways France. Pentru calatoria de la Bucuresti la Point-á-Pietre, aveti nevoie de aproximativ o zi si jumatate, avand in vedere ca escala de la Paris dureaza 20 de ore, in timp ce pentru zborul efectiv aveti nevoie de 12 ore.

Calatoria cu autobuzul in Guadelupa

In orice localitate sau sat de pe insula gasiti statii de autobuz. In general, soferii opresc doar daca le semnalati intentia voastra de a cobora sau urca. Autobuzele nu circula dupa un orar fix, dar sunt destul de frecvente, astfel incat sa nu fiti nevoiti sa asteptati prea mult timp in statie, iar biletul de calatorie se achita soferului, imediat ce ati ajuns la destinatie. Autobuzele care au ca destinatie localitatile din nordul si estul insulei, pleaca din statia Mortenol, situata pe Rue Vatable. Exista si microbuze care circula principalele rute turistice. In Basse–terre acestea pleaca din statia Bergevin, in timp ce, microbuzele ce au ca destinatie localitatile din zona de nord, pleaca din statia Mortenol.

Calatoria cu feribotul in Guadelupa

Cele mai interesante zile de vacanta pot fi cele in care planuiti sa calatoriti cu feribotul intre cele cateva insule care alcatuiesc arhipelagul Guadelupa. In acest sens, trebuie spus ca exista un serviciu de transport cu feribotul intre insulele din apropiere via Dominica si Martinica. In functie de bugetul de care dispuneti, puteti naviga alaturi de ceilalti turisti, pe rute fixe, sau puteti inchiria yachturi, mai mari sau mai mici, si sa navigati alaturi de prieteni sau familie de la Saint François – La Désirade sau de la Pointe -à– Pietre, cu destinatia Les Saintes si Marie Galante.

Calatoria cu feribotul este accesibila din puctul de vedere al costurilor, avand in vederea ca pretul unui bilet variaza intre 25 si 32 USD, iar copii platesc doar jumatate din tarif. Plecarile sunt programate, in general, la primele ore ale diminetii si o calatorie dureaza aproximativ 50 de minute. Pentru informatii suplimentare privind orarul exact si tarifele percepute pentru fiecare cursa in parte, puteti solicita detalii la punctele de informare turistica din Pointe- à- Pietre.

Calatoria cu masina in Guadelupa

Guadelupe dispune de aproximativ 2000 de km de drumuri rutiere, majoritatea in stare foarte buna si semnalizate corespunzator. De aflfel, drumurile de aici sunt considerate cele mai moderne, comparativ cu celelalte tari din zona Caraibelor. Turistii romani care doresc sa exploreze insulele cu autoturismul pot folosi carnetul de conducere romanesc pe durata sejurului. Pentru a inchiria o masina puteti apela la companiile care ofera servicii rent-a-car care au birouri deschise in Pointe- à-Pietre, Sainte Anne, St. Françoise sau Le Gosier, dar si in aeroporturi. In Guadelupe, autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers si indicatoarele rutiere sunt similare cu cele europene.