Ghid turistic Deshaies

Recomandat pentru: plaja, pescuit, snorkeling, gradina botanica, relaxare

Despre Deshaies

Deshaies este situat in Antilele Lesser, Guadelupa, pe coasta de nord-vest a Insulei Basse-Terre. Deshaies conserva vestigii ale istoriei primitive din Guadelupa, inca de la momentul sosirii lui Cristofor Columb in 1493. Cel mai adanc golf de pe toata coasta Caraibelor si cel mai protejat loc natural, a fost folosit ca adapost pentru aventurieri si pirati.

In Deshaies precipitatiile sunt raspandite uniform in timpul anului. Clima tropicala aduce maxime constante de aproximativ 32 °C in timpul zilei si 20 °C pe timp de noapte.

Economia orasului se bazeaza pe agricultura: se cultiva vanilie, zahar, cafea, cacao si banane. Pescuitul este o industrie importanta. Turismul este in plina expansiune. Turistii vor gasi in oras hoteluri (intre acestea se remarca Langley Resort Hotel Fort) si restaurante ce ofera servicii de buna calitate.

Vizitatorii orasului au posibilitatea de a vedea locuri frumoase, atractive. Casa regretatul actor francez de comedie Coluche a fost transformata in parc botanic. Deshaies este, de asemenea, cunoscut pentru filmarile facute aici pentru popularul serial de televiziune Death in Paradise (seria I si II).

Plajele Grande Anse, Rifflet, La Perle, Bas Vent sunt situate in apropiere. Plaja Grand Anse este cea mai frumoasa plaja cu nisip alb din Basse-Terre, in majoritate celelalte plaje fiind compuse din nisip gri si pietricele.

Deshaies a fost initial un sat de pescuit, iar ulterior s-a transformat intr-un loc turistic. In Deshaies veti gasi sa inchiriati bungalouri si vile, precum si camere de hotel.

Turistii pot vizita Gradina Orchises, Pointe Batterie, Sail & Surf Club la Langley Resort Hotel Fort Royal Guadelupa (care include, de asemenea, un centru de scufundari) si Gradina Botanica.

Pentru a ajunge in acest oras cautati un zbor catre Aeroportul din Pointe a Pitre. Aeroportul International din Pointe-à-Pitre sau Pointe-à-Pitre Le Raizet Airport este un aeroport care deserveste Pointe-a-Pitre, situat pe insula Grande-Terre in Guadelupa. Aeroportul este situat in Abymes, la 2.4 km nord-nord-est de Pointe-a-Pitre. Acesta este hub-ul principal pentru Air Caraïbes si Air Antilles Express. Air France are, de asemenea, doua Airbus A320 pentru zboruri regionale.

Deshaies