Informatii utile Guadelupa

Date generale


Capitala: Basse-Terre
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT -04:00
Religie: Crestini (95.9%), Alte religii (4.1%)

Guadelupa este recunoscuta pentru


plaja
relaxare
pescuit
golf
gradina botanica
snorkeling
surfing

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Guadelupa

Clima este destul de schimbatoare si cu temperaturi extreme. Lunile de primavara (februarie–martie) sunt marcate de vanturi puternice, ceea ce ar putea sa va ridice unele probleme daca aveti in plan itinerarii in regiunile montane. Pe de alta parte, vara, care debuteaza in mai si dureaza pana la sfarsit de iulie, inregistreaza temperaturi caniculare, in timp ce toamna este anotimpul ideal pentru excursii montane si plimbari in parcurile nationale. Acum, temeperaturile sunt deosebit de placute, usor mai scazute pe timpul noptii.

Sezonul turistic de varf se inregistreaza in lunile asa zis de iarna, care debuteaza in decembrie si dureaza pana la mijlocul lunii aprilie. Temperaturile sunt deosebit de placute si nu coboara sub 24°C si cele mai importante precipitatii se inregistreaza din iunie pana octombrie, in timp ce uraganele reprezinta o amenintare intre iunie si noiembrie.

Temperaturi medii lunare in Guadelupa

Insulele reprezinta o continua atractie in randul turistilor in mare parte datorita bogatului calendar cultural de care ar trebui sa tineti seama cand va programati vacanta. Astfel, in luna august are loc un eveniment cu traditie in insula, Festivalul Marie - Galante, care presupune o intrecere cu barci care au ca punct de pornire insula St. Louis. Tot in luna august are loc un celebru concurs de ciclism care se desfasoara pe o ruta lunga de 1300 km la Pointe a Pietre. Pasionatii de muzica nu ar trebui sa rateze cel mai interesant eveniment muzical - Festivalul Creole Blues - care se bucura de un mare succes si care ii aduna in luna mai pe cei mai renumiti cantareti de blues din intreaga lume.

Ce sa luati in bagaj

Superbele plaje situate atat in Grand–terre cat si la Basse-terre, sunt principala atractie turistica a tarii. Din acest motiv, din bagajul vostru nu trebuie sa lipseasca articolele de imbracaminte din fibre naturale, deschise la culoare, in care sa va simtiti confortabil. Bineinteles, nu puteti uita costumul de baie, ochelarii de soare, cremele cu factor de protectie UV, sandale, slapi si cam tot ce credeti ca aveti nevoie pentru o vacanta reusita. Oricum, nu va faceti griji daca ati uitat ceva, pentru ca aici gasiti tot ce aveti nevoie. Daca va numarati printre turistii care interactioneaza bine cu natura, puteti lua in calcul si plimbari prin padurile tropicale sau in parcul national sau chiar excursii montane. Pentru activitati de genul acesta, aveti nevoie de haine care sa va permita sa suportati usor temperaturile ridicate, incaltaminte confortabila dar si o jacheta impermeabila si un pulover pentru serile mai racoroase. Ca regula generala, pe langa produsele de igiena personala, nu uitati sa adaugati in valiza si solutii de protectie impotriva tatarilor. Incercati sa afisati tinutele excentrice sau transparente doar pe plaja sau la terasele din imediata apropiere, in timp ce pentru plimbarile in oras sunt ideale tinute casual, iar pentru cinele la restaurant se impune o tinuta mai formala, pantaloni si camasa pentru domni si rochie de seara pentru doamne. In restaurantele exclusiviste, sacourile si pantofii inchisi la culoare sunt tinute obligatorii pentru domni.

Modalitati de plata in Guadelupa

Departament de peste mari al statului francez, in Guadelupa moneda nationala este euro. Cecurile de calatorie pot fi convertite la bancile si casele de schimb situate in Point–à–Pietre, dar si la aeroport si in resorturile turistice. In general, in zonele marginase ale insulei sunt preferate platile cash, desi plata cu cardul este larg raspandita la nivel national. Bancomantele sunt numeroase atat in zonele urbane, cat si in statiunile turistice si puteti folosi majoritatea cardurilor recunoscute la nivel international precum Mastercard, Visa etc.

Viza turistica in Guadelupa

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Guadelupa pot calatori doar cu actul de identitate. Daca aveti in plan vizite si in insulele invecinate, este bine sa aveti la voi pasaportul cu o valabilitate de minimum 6 luni.