Ghid turistic Pointe a Pitre

Despre Pointe a Pitre

Pointe-a-Pitre este un oras situat in Antilele Lesser, Guadelupa. Desi Pointe-a-Pitre nu este capitala administrativa a Guadelupei, este totusi cel mai mare oras din regiune si capitala economica a tarii. Orasul este in mod ideal situat la intersectia a doua insule principale (Insula Basse-Terre si Grande Terre).

Dezvoltarea orasului a fost relativ rapida, in parte datorita corsarilor. Din pacate, in 1780, un incendiu a distrus in intregime orasul. Saizeci si trei de ani mai tarziu, in 1843, a fost din nou distrus de un cutremur. Istoria Pointe-a-Pitre este marcata de multe dezastre: incendii in 1850, 1871 si 1931, cutremurele din 1851 si 1897, si uraganele din 1865 si 1928. Orasul a avut, de asemenea, mai multe epidemii de holera.

Pointe-a-Pitre experienteaza precipitatii raspandite uniform in timpul anului, cu un sezon umed intre iulie si noiembrie, care coincide cu sezonul uraganelor. Caldura tropicala aduce maxime constante de aproximativ 32 °C in timpul zilei si 20 °C pe timp de noapte.

Orasul este capitala comerciala a Guadelupei, servind ca principal port de escala pentru marfa si pasageri. Principalele exporturi se fac la culturi alimentare (banane, cacao, cafea si zahar), produse de origine animala (carne de vita, lapte, iaurt) si nealimentare (petrol rafinat, textile si medicamente).

In oras veti putea vedea cladiri coloniale si moderne care se completeaza reciproc; bungalow-urile albe cu acoperisuri rosii sunt separate de parcuri cu copaci si o piata mare. Strazile centrale destul de inguste sunt foarte aglomerate in timpul zilei, creand un blocaj permanent in trafic. Cu toate acestea, dupa apusul soarelui aceste strazi devin pustii creand o atmosfera sumbra.

Shopping-ul este o atractie principala in oras. Veti putea cumpara parfumuri si alte produse de lux lucrate in Franta.

Intre locurile de interes turistic pe care le puteti vizita in oras, se numara: parcul Place de la Victoire situat in centrul orasului, un parc in care veti putea vedea copaci plantati si de Victor Hugues; de asemenea, puteti vizita muzeele (Muzeul Saint-John Perse ii este dedicat renumitului poet si laureat al Premiului Nobel, Alexis Leger; Muzeul Victor Schoelcher ii este dedicat lui Victor Schoelcher, sustinatorul principal al abolirii sclaviei in Guadelupa) si bisericile (Catedrala Saint-Pierre-et-Saint-Paul) din oras.

Festivalul bucatareselor este organizat la inceputul lunii august. Pentru a onora patronul spiritual al orasului, Saint Lawrence, femeile aduc cosuri cu alimente la procesiunile de la catedrala.

Pentru a vizita Pointe-a-Pitre cautati un zbor catre areroportul ce poarta acelasi nume si este situat la 3 km nord de centrul orasului.

Pointe a Pitre