Ghid turistic Hagatna

Recomandat pentru: catedrala, biserici, plaja, istorie

Despre Hagatna

Hagatna sau Agana este capitala Guamului de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Acesta este insa cel de-al doilea cel mai mic sat din zona, atat ca marime, cat si ca numar de locuitori. Cu toate acestea, ar fi o destinatie turistica ideala daca planuiti sa evadati din cotidian pentru cateva zile.

Astazi, Hagatna este unul dintre principalele centre comerciale din Guam, dispunand de o zona foarte concentrata cu magazine de toate tipurile. Aici veti putea merge in centrul comercial ce poarta numele asezamantului din Guam. Acesta are in interior atat magazine, cat si numeroase cafenele si restaurante in care puteti lua masa. Cand va plimbati prin Hagatna veti putea observa si numeroase cladiri care amintesc de perioada in care asezamantul era ocupat de catre populatia Chamorro.

In anul 1668, aici a sosit primul misionar spaniol, numele sau fiind Parintele San Vitores. El este cel datorita caruia astazi Hagatna arata astazi intr-un mod deosebit. Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie sa le ratati cand ajungeti in capital Guamului se numara acum Piata Espana, in care puteti vedea ruine ale Palatului Guvernatorului. Mai apoi, in apropiere de Piata veti descoperi Catedrala din Hagatna care este impresionanta atat prin arhitectura sa, cat si prin istoria care se afla in spatele ei. Un alt obiectiv demn de vizitat este Parcul Latte Stone. Acesta este structurat cu mult bun simt, fiind un loc perfect in care puteti veni daca doriti sa petreceti timp in natura, dar afland totodata mai multe despre istoria satului Hagatna.

In ceea ce priveste evenimentele de peste an, va sugeram sa participati la Ziua Eliberarii care se desfasoara in fiecare an in jurul zilei de 21 iulie. Cu aceasta ocazie au loc diferite activitati presarate cu voie buna, muzica si dansuri traditionale. Astfel va veti putea amesteca printre localnicii prietenosi si veti putea intra in atmosfera relaxanta creata pe parcursul celor cateva zile de festival.

Hagatna