Ghid turistic Insula Guam

Despre Insula Guam

Un spatiu cu parfum de istorie, dar totusi cu aspect modern este Insula Guam, o destinatie perfecta daca sunteti in cautarea unui loc in care sa va petreceti vacanta. Aceasta se afla in vestul Oceanului Pacific, avand capitala in Hagatna. Insula Guam este una dintre cele mai mari din Statele Unite, insa cutremurele sunt destul de frecvente aici.

In primul rand, trebuie sa stiti ca Insula Guam are un climat tropical marin si ca vremea este in general calda, variatiile dintre sezoane fiind aproape imposibil de sesizat. Economia acestui asezamant se bazeaza astazi in primul rand pe turism, intrucat oficialitatile au constatat potentialul turistic al insulei. De exemplu, pe insula veti gasi aproximativ douazeci de hoteluri, toate cu servicii impecabile si preturi pentru toate buzunarele. Puteti vedea Galeriile de Arta din care puteti chiar cumpara obiecte de arta, dar puteti sa mergeti la acvariul de pe insula. In ceea ce priveste distractia, aceasta este la ea acasa atunci cand vine vorba despre localuri, buticuri si restaurante. Pasionatii de sport se pot relaxa la un joc de golf sau pot doar merge pe plaja pentru un meci de fotbal sau volei. In acest timp, doamnele si domnisoarele pot descoperi zonele dedicate cumparaturilor, intrucat exista foarte multe magazine pe insula. Dintre acestea, putem aminti Mall-ul Micronesia, magazinele de tip outlet Guam Premier sau centrul comercial Agana.

Daca doriti sa aflati mai multe lucruri despre istoria Guamului, atunci puteti vizita muzeul cu acelasi nume. Acesta se afla in capitala insulei si este gazduit temporar intr-o cladire, intrucat se doreste ca in 2014 obiectivul turistic sa aiba un sediu permanent la care acum se lucreaza deocamdata. Muzeul Guam a fost fondat in anul 1933, insa in timp a suferit numeroase modificari. De exemplu, cladirea a fost ocupata de catre japonezi in perioada 1941-1944, iar mai apoi, colectiile din muzeu, impreuna cu toata constructia au fost distruse in anul 1944. De aceea, a fost nevoie de multa munca pentru a repune pe picioare Muzeul Guam, obiectivul turistic impresionant pe care il puteti vedea astazi.

Plajele reprezinta o alta atractie foarte cautata de turisti. Acestea sunt numeroase pe insula Guam. Plaja Joseph Flores este una dintre cele mai intinse de pe Insula Guam si dispune de un amfiteatru pentru concerte, locuri special amenajate pentru gratar, dar si de un parc natural. Aceasta se afla in inima Tumonului, fiind cel mai sudic punct al Golfului Tumon. Mai apoi, puteti merge si pe Plaja Mata’pang, Plaja Faifa’i sau Plaja Ritidian. Fie ca alegeti doar sa stati la soare sau sa jucati fotbal sau volei, plajele sunt foarte primitoare, cu nisipuri fine si o apa curata si cristalina.

Seara, startul la distractie se da in localuri animate si asezonate cu muzica si voie buna. De exemplu, puteti merge in Sand Castle, un local modern si elegant. Aici veti descoperi numere de magie, dar si muzica de calitate. De asemenea, puteti merge in Globe, singurul hotel de pe Insula Guam care este construit si amenajat in stilul unui hotel din New York. Acesta va pune la dispozitie o piscine, o sala de billiard, club de dans, dar si un bar exclusivist.

Insula Guam