Transport Guam

Transportul cu autocarul in Insula Guam

In Guam exista cateva companii private care pun la dispozitia turistilor autobuze moderne si care acopera exclusiv destinatiile turistice importante din insula, in timp ce pentru pasionatii de shopping exista cateva autobuze care fac turul tuturor arterelor comerciale din principalele zone urbane, cu statii la Guam Premier Outlet, Kmart sau Micronesia Mall. Pentru calatorii mai interesante, puteti folosi autobuzele supra-etajate, ideale pentru surprinderea unor fotografii unice si care au statii in fata principalelor hoteluri. In general, fiecare companie opreaza curse pe zone geografice distincte, respectiv, Gray Line circula in Chomorro Village, Fish Eye Parck Marine, Two Lover’s Point si Hagatna Shopping Center. Pentru a calatori cu autobuzele lor puteti achizitiona un abonament cu valabilitate de o zi sau pe o saptamana.

Pe de alta parte, compania de stat Guam Mass Transit acopera 9 rute importante din insula si fac legatura intre capitala si cele mai importante sate din insula, cu plecari la fiecare jumatate de ora, de luni pana sambata, in timp ce duminica si in timpul sarbatorilor publice, acestea nu mai circula dupa ora 19.30.

Transportul cu autoturismul in Insula Guam

Puteti explora Insula Guam la volanul masinii. Nu plecati la drum fara o harta detaliata pe care o puteti procura de la agentiile de turism sau chiar de la receptia hotelului. Desi insula se intinde pe o suprafata restransa si multe dintre atractiile turistice se afla in statiunea Tumon bay, cele mai frumoase decoruri montane si plaje izolate le puteti descoperi daca parcurgeti distante mai lungi cu masina. Puteti inchiaria autoturisme chiar de la hotelul unde v-ati cazat. Majoritatea pun la dispozitia turistilor servicii rent-a-car pentru care vi se solicita in permis international valid. Pentru mai mult confort, puteti apela la serviciile companiilor de taxi, care sunt intotdeauna prevazute cu aparate de taxat, dar pentru rutele in zonele mai indepartate este bine sa conveniti pretul cursei inainte de a pleca la drum.