Cum se ajunge in Guatemala

Principalul aeroport din Guatemala, Aeroportul International La Aurora, se afla in capitala tarii. Zborurile internationale sosesc acolo din celelalte tari din America Centrala si din America de Nord. Un alt aeroport este aflat in Flores, Peten. Acesta este un aeroport de dimensiuni mici, unde ajung zboruri din destinatii apropiate, precum Belize si Mexico City. O varianta mai ieftina pentru a ajunge in Guatemala este sa zburati in Cancun si de acolo sa luati un autobuz, care trece si prin Belize sau sa zburati in Mexico City si apoi sa mergeti tot cu avionul catre Tapachula, folosind compania aeriana low-cost Aviacsa. Tapachula este un oras aflat la granita Mexicului cu Guatemala. Zborul Mexico City-Tapachula costa aproximativ 100 de dolari. De asemenea, puteti zbura cu Interjet din Mexico City catre Guatemala City, pretul unui bilet de avion fiind de aproximativ 130 de dolari. Un zbor din Miami catre Guatemala City, cu compania Spirit Airlines, costa aproximativ 170 de dolari.

Daca veti calatori in Guatemala cu masina, accesul din Mexic, Honduras si El Salvador se face via autostrada Panamericana.

Puteti ajunge in Guatemala si cu autobuzul, daca va aflati intr-una din tarile invecinate. Din Belize pleaca in mod regulat curse pentru turisti, catre Flores si Guatemala City, via orasul-frontiera Benque Viejo. Din El Salvador sunt disponibile autobuze care pleaca din San Salvador si Santa Ana. Autobuzele din Honduras pleaca din Copan, San Pedro Sula, La Ceiba si Tegucigalpa, iar din Mexic autobuzele catre Guatemala sunt disponibile in orasele Tapachula, Palenque, Chetumal, Tulum, Cancun si Mexico City. Pentru calatoriile cu autobuzul va recomandam compania Tica Bus, deoarece calatoria este mai confortabila si mai rapida.

Puteti ajunge in Guatemala si cu feribotul, din Puerto Barrios si Livingston si din Punta Gorda, Belize.