Informatii utile Guatemala City

Date generale


Moneda: Quetzal (GTQ)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Guatemala City este recunoscuta pentru


cultura
natura
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati orasul Guatemala

Clima subtropicala permite vizitarea orasului in orice perioada anului, orasul fiind pregatit sa primeasca vizitatori, indiferent de anotimp. Cu precautia locatiei la inaltime, climatul nu este un impediment in programarea unei excursii in orice anotimp sau perioada a anului.

Temperaturi medii lunare in Guatemala City, Guatemala

Ce sa luati in bagaj

Bagajul dumneavoastra trebuie sa contina haine usoare, deschise la culoare si comode, asemanatoare celor utilizate primavara si toamna, la noi in tara. In cazul in care vizitati orasul in perioada noiembrie-martie, plusul de precautie poate sa constea in accesorii contra ploii, in special incaltaminte rezistenta la intemperii.

Modalitati de plata in Guatemala City

In capitala Guatemalei puteti plati cu ambele modalitati, cash sau card. Orientativ, exprimat in dolari americani o masa la restaurant costa intre 3,82 si 20 de dolari, un meniu la restaurant gen fast-food va va costa in jur de cinci dolari, o bere intre 2 si 5 dolari, legumele si fructele intre 0,80 si 2,20 dolari pe kilogram, un pachet de tigari 2 dolari, un bilet de autobuz 0,19, o ora pentru inchirierea unui taxi 2,55 si un litru de benzina 0,96.

Transportul in Guatemala City

In marea majoritate a cazurilor, transportul urban este asigurat de autobuze, ele fiind suplinite de microbuze de mare capacitate apartinand companiei BRT. Guatemala City nu beneficiaza de transport subteran sau pe cale ferata, singura alternativa fiind a va deplasa cu autobuzul sau microbuzul fiind taxiul. Nu este de neglijat faptul ca orasul este situat la originea a trei autostrazi importante ale tarii, fiind accesibil din orice colt al tarii.

Shopping in Guatemala City

Este obligatoriu sa mentionam un lucru deosebit de important: iubitorii se produse textile traditional mayase si de carti de istorie hispanica, pot gasi aici lucruri pe care nu le vor putea cumpara in nici un alt loc al lumii, orasul fiind recunoscut in lume pentru unicitatea sa, din acest punct de vedere.

Cateva locuri ce ar fi posibil sa intereseze categoria de turisti mentionata mai sus sunt In Nola, The Artesania Market, Lin Canola, Centro Guatemalteco de Textiles si Piata Centrala.

Pentru amatorii obisnuiti de shopping, La Pradera, Los Proceres, Unicentro, Oakland Mall, Tikal Futura sunt doar cateva dintre locurile de unde pot achizitiona suveniruri si alt gen de produse.

Viza turistica in Guatemala City

Daca doriti sa vizitati Guatemala este suficient sa aveti la dumneavoastra un pasaport valabil, viza acordandu-se pe loc, la prezentarea pe aeroport sau la granitele statului.

Guatemala City