Ghid turistic Huehuetenango

Recomandat pentru: ruine, tiroliana, situri arheologice, istorie

Despre Huehuetenango

Huehuetenango este un oras situat in zonele muntoase din vestul Guatemalei; este, de asemenea, capitala departamentului Huehuetenango. Huehuetenango este situat la 269 km de capitala tarii si este ultima capitala departamentala pe Autostrada Pan-Americane inainte de a ajunge la granita mexicana la La Mesilla. Numele de "Huehuetenango" inseamna locul anticilor.

Multi oameni de origine Mam traiesc inca in si in jurul orasului Huehuetenango, iar ruinele Zaculeu din apropiere au devenit o atractie turistica. Aceste ruine sunt semnificativ diferite de alte site-uri arheologice mayase, pietrele originale descoperite au fost acoperite cu tencuiala in timpul lucrarilor de restaurare efectuate in anii 1940. Exista, de asemenea, un mic muzeu la Zaculeu care include statui si artefacte mici gasite pe site.

Chiantla este un centru de pelerinaj situat la aproximativ 8 km (10 minute) de Huehuetenango. Aici puteti vedea o statuie de argint Candelaria Maicii Domnului imbracata in filigran fin. Biserica in sine dateaza de la inceputul secolului al XVII-lea. Aici puteti gasi mai multe magazine de artizanat unde se vand intre altele si obiecte din cupru.

Cel mai mai important loc in oras este parcul central, care este inconjurat de primarie, biserica coloniala si mai multe cladiri neo-clasice.

In oras exista un aeroport mic cu o pistta pavata de 850 de metri si un terminal mic. Momentan nu exista curse aeriene regulate.

Huehuetenango