Ghid turistic Panajachel

Recomandat pentru: vulcan, tiroliana, lac, traditii, rezervatie naturala, peisaje, relaxare

Despre Panajachel

Panajachel (Pana) este un oras situat in sud-vestul Guatemalei, la mai putin de 90 de mile de capitala, in departamentul Solola. Orasul Panajachel este situat pe malul de nord-est al lacului Atitlan si a devenit un centru turistic al zonei, deoarece ofera o baza pentru vizitatorii care traverseaza lacul pentru a vizita alte orase si sate.

Orasul a atras multi hippies in anii 1960, dar numarul de vizitatori straini a scazut in timpul razboiului civil din Guatemala. Dupa ce razboiul s-a incheiat, turistii au inceput sa vina din nou si in prezent economia Panajachel se bazeaza in principal pe turism.

Intre atractiile turistice din zona se numara Casa Cakchiquel, construita in 1948. Astazi a fost restaurata si gazduieste o galerie foto de epoca si un magazin.

Rezervatia Naturala Atitlan este situata la marginea orasului Panajachel. Aici puteti viziona maimute, vizita o ferma de fluturi, sau pur si simplu puteti face o excursie pe jos pe numeroasele trasee.

Gradina Traditii Medicina Maya este un proiect social creat de Fundatia Maya care educa localnicii si vizitatori in scopul utilizarii plantelor in medicina. Excursiile sunt oferite la cerere.

In materie de cumparaturi, Santander Calle, strada cea mai importanta a orasului gazduieste unele dintre cele mai bune chilipiruri din Guatemala.

Panajachel