Cum se ajunge in Guineea Ecuatoriala

Calatoria cu avionul in Guineea Ecuatoriala

Exista doua aeroporturi importante in Guineea Ecuatoriala. Cel mai mare este Malabo Airport, situat pe insula Bioko, la 9 km departare de centrul capitalei, in timp ce Aeroportul Bata (BSG), deserveste zona continentala a tarii. Pe aeroportul Malabo, exista zboruri directe din Spania, efectuate de companii precum Air France, Lufthansa sau Royal Air Maroc. Compania Iberia are zboruri zilnice cu aceasta destinatie, din Madrid, iar Lufthansa zboara pe ruta Madrid - Frankfurt – Malabo, in timp ce Ethiopian Airlines are trei curse pe saptamana, cu destinatia Malabo, din Addis-Ababa.

Pentru a calatori de la Bucuresti la Malabo, trebuie sa fiti pregatiti pentru o calatorie lunga si destul de solicitanta, avand in vedere ca trebuie sa faceti doua escale, in Munchen si Frankurt, in timp ce durata zborului efectiv este de aproximativ 12 ore.

Calatoria cu masina in Guineea Ecuatoriala

Infrastructura rutiera este relativ acceptabila in zonele urbane, dar drumurile regionale sunt prea putin intretinute, iar in timpul ploilor, majoritatea sunt accesibile doar cu autorurisme de teren bine echipate. Semnalizarea rutiera este redusa, iar localnicii obisnuiesc sa traverseze strada fara sa se asigure, motiv pentru care turistii sunt sfatuiti sa circule cu mare atentie. In afara capitalei Malabo, sunt organizate constant filtre de control de catre politia militara. In cazul in care sunteti opriti la aceste controale, trebuie sa prezentati permisul de conducere, (permis de conducere international) pasaportul, actele masinii si un itinerariu al vacantei, tradus in limba spaniola. In orice situatie, evitati pe cat posibil sa circulati pe timpul noptii, mai ales in afara oraselor.

In Guineea Ecuatoriala masina se conduce pe partea dreapta a sensului de mers, iar daca aveti in plan sa explorati tara pe cont propriu, trebuie sa obtineti un permis de calatorie special, eliberat de Ministerul Afacerilor Externe din Guineea Ecuatoriala, inainte de plecarea efectiva in vacanta.

Calatoria cu autobuzul in Guineea Ecuatoriala

Transportul public, la nivel local, este limitat la cateva microbuze, de cele mai multe ori foarte aglomerate, dar sunt ideale pentru a va deplasa in orase precum Malabo si Bata, dar si in imprejurimi. Asa numitete „bush taxi” autoturisme vechi, de maximum cinci locuri, care pot luat mai multi pasageri si care impart la destinatie costul cursei, sunt o modalitate de transport destul de des intalnita in aceasta tara, mai ales daca doriti sa calatoriti din Malabo spre Riaba si Luba si din Bata spre Ebebiyin si Mangomo. Acestea se pot inchiria pentru cateva ore sau pentru o zi intreaga.