Informatii utile Guineea Ecuatoriala

Date generale


Capitala: Malabo
Moneda: Franc CFA BEAC (XAF)
Limba oficiala: Franceza, Spaniola, Portugheza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (88.7%), Musulmani (4%), Alte religii (7.3%)

Guineea Ecuatoriala este recunoscuta pentru


catedrala
plaja
cultura
vulcan

Cand este indicat sa vizitati Guineea Ecuatoriala

Lunile cuprinse intre decembrie si februarie sunt cele mai potrivite din punct de vedere meteorologic, pentru o vacanta in Guineea Ecuatoriala. Acestea sunt luni cu temperaturi placute si precipitatii reduse. In general, media temperaturilor la nivelul intregului an se situaeaza in jurul a 32ºC, iar cele mai ploioase luni sunt din mai pana in iunie, in timp ce anotimpul ploios debuteaza in aprilie si dureaza pana in decembrie.

Temperaturi medii lunare in Guineea Ecuatoriala

Ca informatie generala, este bine sa vizitati tara in grup organizat, unde puteti beneficia de sprijinul unui ghid profesionist, date fiind regulile strite de circulate in interiorul tarii.

Ce sa luati in bagaj

Aici, localnicii adopta un stil vestimentar occidental, iar femeile chiar sunt recunoscute pentru tinute casual, moderne si cat mai confortabile, astfel incat, atunci cand va pregatiti bagajul pentru concediu, puteti sa va luati cu voi hainele in care va simtiti cel mai bine, tricouri, bluze, jeans. Puteti adauga pantofi sport pentru vizitele in zonele rulale si sandale pentru plimbarile in oras. Nu uitati crema de protectie solara, ochelarii de soare, o harta cat mai detaliata a tarii, un kit de prim ajutor si camera foto.

Ca regula generala, evitati sa faceti fotografii in apropierea cladirilor militare si cereti permisiunea cand doriti sa faceti fotografii localnicilor.

Modalitati de plata in Guineea Ecuatoriala

Moneda nationala a statului este francul CFA. Cand va pregatiti pentru o vacanta in Guineea-Ecuatoriala trebuie sa aveti in vedere ca aici nu puteti efectua plati cu cardurile de credit, dar sunt banci in Malabo si Bata unde puteti schimba cecuri de calatorie. Tranzatica in sine presupune plata unor comisioane si taxe dezavantajoase pentru turisti, astfel incat, cel mai bine este sa efectuati schimbul valutar la aeroport si sa efectuati plati in moneda nationala a tarii, mai ales ca in tara nu exista bancomate.

Viza turistica in Guineea Ecuatoriala

Pentru a va petrece vacanta in Guineea Ecuatoriala aveti nevoie de obtinerea, in prealabil, vizei de intrare, iar demersurile necesare in acest sens se fac la Consulatul Onorific al Republicii Guineea Ecuatoriala din Bucuresti (Strada Aniversarii nr. 41, etaj 4/610, sector 3).

Pentru eliberarea vizei, trebuie sa prezentati mai multe documente, printre care pasaportul (cu valabilitate de minimum 6 luni), chestionarul completat in original, rezervarea de la hotel, copie dupa biletul de avion dus-intors, certificatul medical care sa ateste ca ati efectuat vaccinarea importriva holerei, variolei si a febrei galbene, la care trebuie sa mai adaugati 100 USD, taxa de eliberare a vizei.