Cum se ajunge in Guineea

Calatoria cu avionul in Guineea

Singurul aeroport international al tarii este Conakry International Airport (CKY), situat in capitala. Acesta dispune de doua terminale, unul pentu zborurile internationale si unul pentru cele interne. Exista cateva companii europene, printre care, Air France si Brussels Airlines, care au zboruri din Paris, respectiv, Bruxelles, cu destinatia Conakry, in timp ce Selegal Airlines zboara din Dakar si Royal Air Maroc din Casablaca. De la Bucuresti la Conakry se ajunge cu escala prin Paris, care dureaza aproximativ o zi, in timp ce zborul efectiv trebuie sa va rezervati cel putin 10 ore.

Calatoria cu masina in Guineea

In Guineea drumurile sunt destul de slab intretinute si doar intr-o mica masura sunt pavate, iar semnalizarea rutiera, acolo unde exista, este de cele mai multe ori ignorata de localnici. Turistilor li se recomanda, in mod special, sa evite sa circule pe timpul noptii, din cauza lipsei iluminatului nocturn, dar si a riscurilor privind siguranta personala la care se expun, mai ales in afara capitalei. In mod constant, politia organizeaza filtre de control in intervalul 22.00 – 6.00. Un alt aspect de retinut este ca, in timpul sezonului ploios, majoritatea drumurilor rutiere sunt greu accesibile, chiar daca dispuneti de autoturisme 4X4.

In Guineea, puteti inchiria autoturisme de la firmele care ofera astfel de servicii, daca aveti peste 23 de ani. Ca regula generala, autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers si aveti nevoie de permis de conducere international. Nu sunt amenajate parcari contra cost, iar din cauza traficului congestionat, mai ales in capitala Canakry, parcarea ar putea sa va ridice mari probleme.

Calatoria cu autocarul in Guineea

Guineea nu dispune de un sistem de tranport public, iar calatoria intre principalele orase ale tarii se face fie cu masina, fie cu ajutorul microbuzelor care, de cele mai multe ori, sunt supraaglomerate. O varianta de transport o reprezinta companiile de taxi, care practica tarife accesibile si pot fi inchiriate chiar si pentru una sau mai multe zile. Se dovedesc de cele mai multe ori o alegere mult mai confortabila, in comparatie cu alte mijloace de transport.