Informatii utile Guineea

Date generale


Capitala: Conakry
Moneda: Franc guineean (GNF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Musulmani (84.4%), Crestini (10.9%), Alte religii (4.7%)

Guineea este recunoscuta pentru


arhitectura
atractii inedite
atractii turistice
cladiri istorice
situri religioase
centre culturale
istorie

Cand este indicat sa vizitati Guineea

Perioada ideala pentru a va petrece vacanta in Guineea este sezonul cald, care debuteaza in noiembrie si dureaza pana in februarie. Chiar si in aceasta perioada trebuie sa fiti pregatiti pentru a suporta furtunile de nisip, care reduc de multe ori vizibilitatea la cel mult 1 km. Mai trebuie adaugat ca, Guineea este una dintre tarile cu precipitatii in mare parte din an, desi anotimpul ploios este caracteristic lunilor mai-octombrie. Din pacate, ploile fac inaccesibile majoritatea drumurilor din tara, ceea ce inseamna ca este o perioada nepotrivita pentru petrecerea unui concendiu reusit.

Temperaturi medii lunare in Guineea

Ce sa luati in bagaj

In general, cand va pregatiti bagajul pentru un concediu in Guineea, alegeti doar lucrurile de care aveti nevoie si nu va ocupati loc in valize cu articole inutile, care presupun si costuri suplimentare la imbarcarea in avion. Alegeti tricori din bumbac, bluze cu maneca lunga, pantaloni, jeansi si incaltaminte cat mai comoda. Mai adaugati o trusa de prim ajutor si un filtru de apa si, bineinteles, camera foto.

Modalitati de plata in Guineea

Moneda nationala in Guineea este francul guinez. Folosirea cartilor de credit in aceasta tara este destul de restransa, iar bancomantele, de asemenea, sunt destul de putine. Pentru a fi siguri ca puteti folosi cardul in Guineea, este bine ca inainte sa plecati in vacanta, sa solicitati informatii suplimentare bancii care v-a emis cardul privind conditiile de utilizare a acestuia in aceasta Guineea. Oricum, in afara capitalei Conakry, orice tip de tranzactie financiara este deosebit de dificila. Evitati sa efectuati schimbul valutar in afara birourilor autorizate si a aeroportului.

Viza turistica in Guineea

Pentru a putea calatori in Guineea, turistii romani au nevoie de viza, care se obtine de la Reprezentanta Diplomatica a Republicii Guineea pentru Romania, situata la Belgrad (Str. Ohridska nr. 4, Serbia) si se acorda in baza pasaportului cu o valabilitate de minimum sase luni de la solicitarea vizei, a dovezii rezervarii de la hotel, la care trebuie sa mai adaugati o copie a biletului de avion dus-intors si certificatul medical international care sa ateste ca ati efectuat vaccinarea impotriva febrei galbene. De asemenea, trebuie sa mai achitati si taxa de eliberare a vize in valoare de 80 USD.