Cum se ajunge in Guyana Franceza

Ca si in cazul majoritatii tarilor, accesul catre Guyana franceza se poate face atat cu avionul, cat si cu masina sau pe cale maritima.

Sunt putine curse de avion care ajung in Guyana, iar acestea pot fi luate din orasul brazilian, Belem cu Air Caraibes. Aceiasi companie de transporturi efectua zboruri si dinspre Martinia si Guadalupe, insa acestea au fost sistate momentan. Mai exista si alte zbouri, spre exemplu din Miami se poate ajunge cu Air France iar dinspre Paris tot cu Air France sau Air Caraibes.

Cu masina se poate ajunge numai din Brazilia cu ajutorul podului suspendat peste raul Oyapock. Acest pod face legatura intre orasul brazilian Oiapoque si orasul Saint-Georges de l’Oyapock din Guyana Franceza. Podul a fost terminat in anul 2011, iar punerea sa in folosinta a avut loc la inceputul anului 2013. Accestul pe teritoriul Guyanei se va face printr-un punct de control unde pentru a intra in tara vor trebui anumite acte prezentate.

Se poate ajunge si cu barca insa numai din Surinam sau Brazilia, de unde se traverseaza raurile Oyapoque si Le Maroni. Durata este cu aproximatie de 15 minute si costa in jur de 5 euro pentru o cursa directa, iar daca se doreste sa se ajunga si la Rona, pretul creste pana la 7 euro.