Cum se ajunge in Guyana

Calatoria cu avionul in Guyana

Aeroportul International Cheddi Jagan, care se afla la 40 km de sudul orasului Georgetown, ofera curse internationale zilnic catre Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Insulele Caraibe si nu numai. De asemenea, exista numeroase companii aeriene care ofera zboruri catre si din Guyana.

In cazul in care zburati intern, puteti ateriza pe Aerodromul Ogle, care se afla la aproximativ 10 km de Georgetown.

Calatoria cu masina in Guyana

Se poate intra in Guyana dinspre Nieuw-Nickerie spre Paramaribo, unde exista posibilitatea sa va intalniti cu militari. Ei, de regula, cauta persoanele care transporta arme, deci daca sunteti turist si ii aratati cartea de identitate sau carnetul de sofer, sunt slabe sanse sa vi se ceara si pasaportul pentru verificarea vizei.

O alta varianta ar fi dinspre Suriname spre estul si sudul Braziliei.

Se mai poate intra in Guyana si cu bacul, dar acest fapt este ilegal, desi nu exista nimeni care sa va opreasca. Totusi, in cazul in care sunteti prinsi, exista riscul sa fiti intorsi inapoi.

Calatoria cu bacul in Guyana

Se poate ajunge dinspre Suriname cu bacul, calatorie care dureaza 3 ore si costa in jur de 15 dolari americani si se pleaca zilnic de la 11 dimineata, ora locala. Calatoria in sine nu dureaza mai mult de 30 de minute, dar in restul timpului veti fi retinuti la vama pentru controlul actelor.

Calatoria cu autocarul in Guyana

Exista autobuze din Lethem spre Georgetown, care calatoresc timp de 16 ore prin padurea tropicala si prin savana. Exista posibilitatea ca, in sezoanele ploioase, calatoria sa dureze mai mult.

De mentionat ca nu exista trenuri in Guyana, nici rute interne, dar nici rute internationale.