Ghid turistic Georgetown (GY)

Recomandat pentru: gastronomie, relaxare, alte atractii

Despre Georgetown (GY)

Georgetown este capitala Guyanei si este situat in partea nord-estica a tarii, pe malul Oceanului Atlantic. De asemenea, este cel mai mare oras din Guyana.

Daca va aflati pentru o zi sau doua in acest oras, nu ratati ocazia de a vedea casa de vacanta a a lui Pauly Shore. In fiecare an, in Ianuarie si Februarie, aici se organizeaza foarte multe petreceri exclusiviste, de catre proprietarii ei, printre invitati numarandu-se multe alte celebritati, precum Seth Green sau Matt Dillon. Biletele pentru petrecerile deschise de aici sunt printre cele mai cautate.

Satul Victoria a fost prima locatie cumparata de catre sclavi. Acesta are propria sa bucatarie si talentul de a fi imposibil de uitat, odata ce l-ati vizitat. Tot aici se afla si prima biserica luterana din tara, a carei vizitare va va face o adevarata placere. O alta locatie pe care va recomandam sa nu o ratati este Distileria de Rom Demerara, unde se fac tururi organizate la costul de 30 de dolari.

In Georgetown exista un numar mare de piete, de unde puteti cumpara tot ce doriti. Pe strada Regent, veti gasi nu doar unul dintre cele mai mari targuri din Guyana, dar si centrul cultural amerindian, Biserica Umana Yama. Tot aici veti putea vedea si cateva cladiri coloniale foarte vechi, in special pe strada principala a orasului.

In Georgetown exista un numar impresionant de cladiri de lemn si de strazi inguste, ramase din perioada cand era o colonie britanica. Majoritatea cladirilor de acest tip se afla in regiunea de vest a orasului, langa Gradinile Promenadei si Piata Independentei. Printre cladirile cele mai interesante se numara Banca Guyanei, Muzeul National, Libraria Nationala, Muzeul de Antropologie Walter Roth si Catedrala Anglicana.

Geotgetown este cunoscut pentru infractionalitatea stradala ridicata. Nu mergeti singuri pe timp de noapte, sau chiar si ziua, decat daca va aflati intr-o zona cunoscuta. Cartierele precum Tiger Bay sau cele din sud, precum Albouystown si Ruimveldt sunt rau famae chiar si printre localnici. Daca, totusi, trebuie sa treceti pe aici, mergeti in grup si avand cel putin o escorta nativa. Daca va decideti sa mergeti in piata Stabroek, aveti grija la buzunare, posete si sacose, deoarece exista multi hoti, atrasi in special de turisti. Este putin probabil ca politia sa va ajute, daca nu au fost martori la desfasurarea evenimentului. De asemenea, va recomandam sa nu purtati bijuterii opulente sau prea multe.

Poate ca ati auzit sau ati citit despre satul Buxton. Este un focar de violenta. Daca vreti sa il vizitati, asigurati-va ca o veti face impreuna cu cineva care este foarte bine vazut de catre localnici. Daca vizita dumneavoastra este perceputa de catre acestia drept una care nu este doar „in trecere”, atunci se pot crea probleme foarte mari. Asta pentru ca aici exista foarte multi dealeri de droguri si gasti infractionale. Aceeasi siutuatie apare si in aczul altor sate, precum Cane Grove, Iusignan sau Annadale, de aceea esre recomandat sa le evitati, pe cat posibil.

Feriti-va, de asemenea, de discutiile despre cele doua etnii si despre relatiile dintre acestea. Problemele politice, rasiale sau socio – economice pot conduce la dezbateri foarte dure si, uneori, la probleme mult mai grave.

Homosexualitatea este ilegala in Guyana si se pedepseste cu inchisoare pe viata. totusi, nimeni nu a fost, inca, acuzat practic. Exista o organizatie care organizeaza evenimente anti-homofobice, numita SASOD, care are o influenta destul de mare in Georgetown.

Georgetown (GY)