Informatii utile Georgetown (GY)

Date generale


Moneda: Dolar guyanez (GYD)
Limba oficiala: Engleza
Fus orar: GMT -04:00

Georgetown (GY) este recunoscuta pentru


gastronomie
alte atractii
relaxare

Ce sa vizitati in Georgetown

Va recomandam sa va plimbati pe Strada Regent, unde veti gasi Biserica Umana Yama, care este un centru cultural amerindian, si, apoi, restul cladirilor din oras, mai ales pe cele de pe Strada Principala.

Barajul din Georgetown poate parea neimpresionant, dar el este cel care protejeaza orasul impotriva inundatiilor cauzate de canalele care inconjoara orasul. Acesta a fost construit de catre olandezi, iar, mai apoi, de catre britanici.

Daca sunteti pasionati de muzee, va recomandam Muzeul National din Guyana (care prezinta istoria tarii, iar intrarea este libera), Muzeul de Antropologie Walter Roth (care prezinta istoria amerindiana a Guyanei, iar intrarea este si aici libera), Piata Independentei, Piata Stabroek (care are o structura interesanta de fier), Cladirea Parlamentului. Nu in ultimul rand, este recomandat sa vizitati si Catedrala Sf. George, una din cele mai mari cladiri din lume, construita integral din lemn.

Daca va place sa vedeti plante si animale va recomandam sa vizitati Gradina Botanica, in interiorul careia se afla si Gradina Zoologica din Guyana. Intrarea in Gradina Botanica este gratuita, dar cea in Gradina zoologica este de 1 dolar american pentru adulti si de 50 de centi pentru copii.

Transportul intern in Georgetown

Cand auziti cuvantul "autobuz", trebuie sa stiti ca de fapt acesta se refera la microbuz, iar preturile pentru calatorii variaza intre 30 de centi si 5 dolari americani. Tineti cont de faptul ca este destul de riscant sa calatoriti noaptea cu microbuzele.

Exista taxiuri peste multele rauri, preturile variind in functie de locul din care plecati si cel in care ajungeti.

Taxiurile terestre reprezinta cel mai bun mijloc de transport intern in Georgetown, iar o cursa nu depaseste suma de 2-3 dolari americani. Exista si curse de la aeroport, unde s-a stabilit o suma fixa, care depinde in functie de aroportul de la care plecati. Numerele de inmatriculare speciale pentru taxiuri incep cu litera "H".

Puteti inchiria masini de teren, preturile variind in functie de compania de unde alegeti sa inchiriati masina.

Mancare si bautura in Georgetown

Din fericire, exista locatii pentru toate buzunarele, in care se poate lua decent o masa specifica Guyanei.

Putem porni de la cele mai ieftine, care constau in general in restaurantele fast-food, ajungand pana la cele de preturi medii. Putem gasi restaurante pe malul marii (Celina's) sau cele care au specific traditional (Coal Pot sau Shana's Restaurant). Pentru impatimitii dupa cafea, va recomandam Oasis Cafe, din incinta Aeroportului Cheddi Jagan. In cazul in care doriti sa va rasfatati cu adevarat, puteti vizita Bottle Restaurant sau Dutch Bottle.

De baut, va puteti axa pe berea traditionala, Banks, sau, daca nu sunteti adeptii alcoolului, pe bautura Malta.

Posibilitati de cazare in Georgetown

In functie de bugetul dumneavoastra, puteti sta la Tropicana Hotel, unde conditiile sunt destul de slabe, dar pretul este in jur de 20 – 25 de dolari americani pe camera dubla pe noapte.

Conditiile mai bune pornesc de la pretul de 30 de dolari americani (Sunset View International Hotel), pana la 95 de dolari americani (El Dorado Inn). Pentru preturi de peste 100 de dolari americani pe noapte, puteti contacta Pegasus sau Cara Lodge, unde pretul este direct proportional cu luxul care va este oferit.

Siguranta personala

Trebuie sa stiti ca Georgetown este cunoscut pentru micile talharii, asadar evitati sa circulati singuri pe strada, mai ales noaptea, si nu purtati bijuterii care invita hotii sa "faca cunostinta" cu dumneavoastra.

In general, raspunsul politiei in caz de probleme este rapid, dar depinde foarte mult de locul in care se petrece evenimentul. In orice caz, turistii sunt rareori tinta hotilor, deci nu va speriati, doar incercati sa fiti precauti.

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Georgetown

Temperaturi medii lunare in Georgetown, Guyana

Georgetown (GY)