Ghid turistic Kourou

Despre Kourou

Kourou este un oras situat in Guyana Franceza, la aproximativ 60 km nord-vest de Cayenne, inconjurat de patru dealuri importante - Carapa, Pariacabo, Cafe si Lombard. In limitele orasului se afla trei lacuri: Lacul Bois Diable (unde se pot lua lectii de jetski si alte sporturi acvatice), Lacul Marie-Claire (cel mai mic si cel mai calm) si Lacul Bois Chaudat (cel mai mare dintre cele trei, o adevarata atractie pentru iubitorii de sport, in special pentru canoe). Lungile plaje cu nisip alb si aflorimentele stancoase si padurile de mangrove la care cei care viziteaza orasul au acces, sunt, de asemenea, o reala incantare.

Kourou este locul de plecare pentru cei care merg la Iles du Salut (un grup de insule mici de origine vulcanica, dintre care cea mai renumita este Insula Diavolului). De asemenea, acest oras este locul ideal pentru cei care vor sa practice canoe sau sa faca drumetii in padure.

Space Centre Guyana, locul in care Agentia Spatiala Europeana are misiuni, este situat un pic in afara orasului. O parte a orasului si insulele sunt inchise in timpul lansarii de rachete. Acest centru, primeste grupuri de turisti pe tot parcursul anului. De asemenea, vizitand acest oras puteti vedea: Musee de l'Espace, un muzeu dedicat spatiului si explorarii spatiului si Les Roches Gravees, un loc ce expune arta indigena, situat nu departe de zona industriala numita Pariacabo.

Kourou