Ghid turistic Cap-Haitien

Recomandat pentru: catedrala, istorie, alte atractii

Despre Cap-Haitien

Pe la mijlocul anilor 1700, Cap-Haitien a fost considerat cel mai bogat oras colonial francez. Acesta a fost renumit pentru arhitectura sa frumoasa si, prin urmare, a fost numit Paris din Antile. Acest oras este al doilea cel mai mare din Haiti.

Desi istoria, clima si lipsa de resurse au lasat urme pe strazi si cladirile din oras, se poate vedea in continuare frumusetea arhitecturii (usile mari arcuite din lemn, obloane, balcoane decorative, vopseaua decolorata in albastru, roz si galben).

Activitatea localnicilor incepe dimineata devreme in Cap-Haitien. Cand soarele rasare, oamenii matura trotuarele si bordurile din fata magazinelor si caselor lor. Femeile transporta pe cap, cosuri la piata. Copii in uniforme scolare merg insotiti la scoala. In Cap-Haitien veti avea un sentiment de relaxare, de astfel, trebuie mentionat ca si rata criminalitatii este foarte mica.

Cap-Haitien este un oras port situat pe coasta de nord a tarii, un centru comercial de unde cafea, fructe si zahar sunt exportate. Orasul a fost numit anterior, in timpul epocii coloniale franceze, Cap Francais, si a fost cel mai bogat oras din Caraibe.

Arhitectura coloniala franceza bine conservata si plajele sale pitoresti si calme, fac ca acest oras sa fie apreciat de turisti. Cap-Haitien a reusit sa-si pastreze farmecul de odinioara, cu istoria sa patrunzatoare si mostenirea arhitecturala, in ciuda faptului ca a fost aproape distrus de un cutremur in 1842.

Cap-Haitien