Informatii utile Haiti

Date generale


Capitala: Port-au-Prince
Moneda: Gourde (HTG)
Limba oficiala: Creola haitiana, Franceza
Fus orar: GMT -05:00
Religie: Crestini (86.9%), Alte religii (13.1%)

Haiti este recunoscuta pentru


plaja
catedrala
arta
gradina botanica
istorie
cascada
galerii de arta

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Haiti

Haiti beneficiaza de o clima tropicala, caracterizata de temperaturi toride, insotite de un grad ridicat de umiditate. Sezonul cald debuteaza in noiembrie si dureaza pana in ianuarie, cand isi fac aparita vanturile din nord, iar lunile cele mai ploioase sunt cuprinse intre februarie si mai. De regula, anotimpul ploilor variaza de la o regiune la alta, in timp ce sezonul uraganelor dureaza din iunie pana in octombrie, o perioada ce aduce cu sine numeroase furtuni si inundatii. De altfel, insula este traversata de doua sezoane ploioase, respectiv din aprilie-iunie si octombrie - noiembrie. La nivelul intregii tari, temperaturile medii se situeaza intre 25º si 35ºC. Pe langa detaliile legate de vreme, atunci cand va programati concediul in Haiti, nu uitati si de evenimentele culturale. In acest sens, trebuie amintit faptul ca, insula este gazda unor festivaluri cu adevarat spectaculoase, mai ales cel care se desfasoara in luna februarie, la Port-au-Prince, un eveniment marcat de muzica, dans si parade pline de culoare.

Temperaturi medii lunare in Haiti

Ce sa luati in bagaj

In general, ar trebui sa va pregatiti bagajele cu rabdare si atentie. In primul rand, o trusa de prim ajutor, un purificator de apa, o lanterna, solutii de protectie contra insectelor, creme de protectie solara si articole de imbracaminte din fibre naturale sunt doar cateva dintre articolele care nu ar trebui sa va lipseasca din rucsac. Pe de alata parte, avand in vedere nivelul de trai foarte scazut al populatiei, ar fi potrivit sa mizati pe tinute modeste si confortabile si sa evitati cu desavarsire imbracamintea excentrica sau transparenta si renuntati la bijuteriile si luxul opulent.

Viza turistica in Haiti

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Haiti si al caror sejur nu depaseste 3 luni, nu au nevoie de viza. Se recomanda turistilor sa se vaccineze impotriva malariei inainte de a pleca in vacanta, ca masura de preventie, avand in vedere gradul ridicat de infectie existent la nivelul anumitor zone din tara.