Ghid turistic Port-au-Prince

Recomandat pentru: plaja, catedrala, monumente, galerii de arta, arta

Despre Port-au-Prince

Port-au-Prince este capitala si cel mai mare oras din Haiti. Aspectul orasului este similar cu cel al unui amfiteatru; cartierele comerciale sunt aproape de apa, in timp ce cartierele rezidentiale sunt situate pe dealurile de mai sus. Port-au-Prince a fost catastrofal afectat de un cutremur la 12 ianuarie 2010, in acest context un numar mare de structuri deteriorate au fost distruse. Port-au-Prince are o clima tropicala umeda si uscata si temperaturi relativ constante pe tot parcursul anului. In Port-au-Prince sezonul umed se face simtit din martie pana in noiembrie.

Capitala exporta in prezent cafea si zahar. Port-au-Prince are fabrici de prelucrare a produselor alimentare, precum si a sapunului, textilelor si cimentului.

Turistii pot vizita Muzeul National, Hotelul Oloffson - un centru popular pentru activitatea turistica din centrul orasului -, Catedrala Port-au-Prince - un site renumit de interes cultural - si multe alte atractii turistice.

Aeroportul International Port-au-Prince este principala poarta de acces international in tara pentru turisti. Aeroportul este situat la nord de oras.

Port-au-Prince