Ghid turistic Copan Ruinas

Recomandat pentru: ruine maiase, izvoare termale, arheologie

Despre Copan Ruinas

Copan Ruinas este municipiul departamentului Copan. Orasul este situat la granita cu Guatemala si este principala poarta turistica catre ruinele precolumbiene din Copan; este, de asemenea, site arheologic al civilizatiei Maya aflat sub patronaj UNESCO.

Orasul este amplasat intre dealuri, intr-o vale fertila, si clima nu este atat de calda precum in padurile tropicale din America.

In Copan Ruinas se ajunge cu autobuzul din San Pedro Sula si Guatemala.

Luna Jaguar Aguas Thermales este un izvor natural fierbinte aflat la aproximativ 25 km de Copan Ruinas, si este inconjurat de mici piscine naturale, alimentate cu apa fierbinte. Muntele Macaw este un alt loc bun de vizitat si este un sanctuar al pasarilor, laudat pentru locatia sa frumoasa si foarte bine conservat pentru speciile exotice de pasari. Centro de Mariposas este un sanctuar al fluturilor localizat in afara orasului. Casa K'inich Children's Museum este un muzeu unic al copiilor.

Shopping se poate face la un mic centru comercial din centru, bogat in diferite soiuri de fructe aduse de localnici.

Mancarea este in principal tipica Hondurasului si se poate servi in multe localuri din Copan Ruinas, dar sunt si localuri unde se pot servi specialitati americane.

In Copan Ruinas va puteti caza in multe locuri ce ofera servicii pentru fiecare buget. Cele mai multe sunt localizate in Parcul Central.

Copan Ruinas