Cum se ajunge in Honduras

In Honduras exista aeroporturi care efectueaza zboruri internationale in orasele San Pedro Sula, Tegucigalpa si Roatan. Principalele companii aeriene care deservesc aceste aeroporturi sunt TACA, Copa Air, Delta Air Lines, United Airlines, Spirit si American Airlines. Puteti ajunge la San Pedro Sula cu un zbor din Madrid via Ciudad de Guatemala.

Accesul in Honduras cu masina se face din Guatemala, El Salvador sau Nicaragua. Trebuie sa aveti grija, deoarece reteaua rutiera nu este foarte bine dezvoltata.

Puteti ajunge si cu autobuzul in Honduras, daca va aflati intr-una din tarile invecinate. Autobuzele pleaca din Managua, San Salvador si Ciudad de Guatemala. Companiile care efectueaza astfel de curse sunt Hedman Alas, El Rey Express, Catisa-Tupsa, Toritos&Copanecos, Citul si Tica Bus.

Exista si posibilitatea calatoriei catre Honduras pe cale maritima. Vapoare sau barci care pleaca din Belize ajung in Puerto Cortes, dar programul nu este unul regulat. Vasele de croaziera opresc adesea in Insulele Bay.