Informatii utile Honduras

Date generale


Capitala: Tegucigalpa
Moneda: Lempira (HNL)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00
Religie: Crestini (87.6%), Alte religii (12.4%)

Honduras este recunoscuta pentru


istorie
plaja
cultura
natura
biserici
catedrala

Cand este indicat sa vizitati Honduras

Clima din Honduras este caracterizata de temperaturi ridicate si de umiditate aproape tot timpul anului. Temperaturile variaza in functie de altitudine si rareori in functie de sezon. Temperaturaturile se incadreaza intre 20 si 32 de grade Celsius, dar pot fi mai scazute in zonele muntoase. Coasta Caraibilor este caracterizata de precipitatii abundente, in special din septembrie pana in februarie. In capitala tarii, tegucigalpa, clima ramane temperata pana cand sezonul uscat ii ia locul, din decembrie pana in mai. Capitala poate deveni mai friguroasa in lunile decembrie si ianuarie, cand temperatura medie este de 23 de grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Honduras

Ce sa luati in bagaj

Daca planificati expeditii in jungla sau in parcul national, luati-va la dumneavoastra haine adecvate si incaltaminte confortabila. De asemenea, chiar daca este cald si veti avea tendinta sa va umpleti bagajul cu haine subtiri, luati in considerare faptul ca in Honduras anumite perioade sunt caracterizate de precipitatii abundente. O impermeabila va fi de folos daca o puneti in bagaj.

Nu uitati pasaportul, care va va fi necesar aproape oriunde, de la punctele de frontiera si pana la casele de schimb valutar.

Shopping in Honduras

Daca va aflati in San Pedro, puteti merge la unul din centrele comerciale City Mall sau Metroplaza Mall. Preturile sunt mult mai mici, chiar daca aceste centre comerciale arata ca cele din Occident. Mercado de Artesanias Guamilito (Piata de Artizanat Guamilito) este faimoasa pentru imbracaminta din piele. Insa, adevarul este ca din aceasta piata puteti achizitiona aproape orice, de la haine si nimicuri, pana la bautura si mancare. Tot in aceasta piata aveti posibilitatea de a negocia toate preturile.

Viza turistica pentru Honduras

Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Honduras in scop turistic nu au nevoie de viza de intrare. Pentru a putea intra in Honduras trebuie sa detineti un pasaport valabil cel putin 6 luni de la momentul intrarii si sa faceti dovada unui bilet de calatorie dus-intors.