Ghid turistic La Ceiba

Despre La Ceiba

La Ceiba este un oras port situat pe coasta de nord a Hondurasului, in America Centrala. Acesta este al patrulea oras ca marime din tara si capitala departamentului Atlántida. La Ceiba a fost infiintat oficial la 23 august 1877. Orasul poarta numele unui copac urias care a crescut aproape de docurile vechi, care in cele din urma a cazut in mare la sfarsitul anului 2007.

Orasul a fost proclamat oficial Capitala Eco-Turism din Honduras. In fiecare an, in a treia sau a patra sambata din luna mai, in oras se organizeaza un carnaval celebru pentru a-l comemora pe Isidor Muncitorul. In acest timp, orasul este gazda a aproximativ 500.000 de turisti.

La Ceiba a fost mult timp cunoscut sub numele de capitala turismului din Honduras, din cauza apropierii sale de plaja, viata de noapte activa si o varietate de parcuri si zone de agrement in si in jurul orasului. Un alt factor care contribuie la turismul orasului este portul, care ofera servicii de feribot. Feriboturi din acest port ofera servicii de zi cu zi la insulele principale ale Utila si Roatan.

Zona din jurul La Ceiba are multe parcuri si rezervatii naturale. Zona naturala cea mai cunoscuta este Parcul National Pico Bonito.

Semana Santa (Saptamana Mare) este una dintre cele mai aglomerate perioade ale orasului. In cursul acestei saptamani turisti din toata tara se ingramadesc spre oras sa se bucure de soare, plaja si viata de noapte foarte activa in acea saptamana.

Cel mai aglomerat sezon turistic este saptamana in care este organizat Gran Carnaval Internacional de La Ceiba – o festivitate dedicata patronului orasului St Isidor (San Isidro).

Aeroportul International Goloson ofera zboruri catre alte orase mari din tara, precum si spre alte orase din regiune.

La Ceiba