Ghid turistic Roatan

Despre Roatan

Situat in golful insulelor Honduras, intre insulele Utila si Guanaja, orasul Roatan este cunoscut si ca Ruatan sau Rattan. Lungimea sa este de aproximativ 60 de kilometri, latimea atingand 8 kilometri, in cel mai larg punct al sau.

Situata in dreptul celei mai mari bariere de recifuri dupa cea a Australiei, zona a devenit un important loc de croaziere, scooba diving, snorkeling si alte activitati sportive conexe sporturilor nautice.

Pe langa pescuit, turismul reprezinta una din cele mai importante parti ale zonei. Turistii sositi in zona se pot bucura de avantajele vietii marine deosebit de bine reprezentate si pot face scufundari, eco-turism, pescuit sprtiv si plimbari cu barca. De asemenea, hotelurile pot organiza mici tururi ale insulei, in cadrul carora va puteti bucura de frumusetea deosebita a florei si faunei locale, in timp ce conducatorul navei va prezinta pe scurt o istorie a locurilor pe care le explorati.

Roatan ofera turistilor trei moduri de turism: cel organizat, cu cazare la hoteluri, mese la ore fixe si mici croaziere programate de operatorul de turism sau de hotel. Al doilea mod este turismul “prin usa din spate”, recomandat iubitorilor de aventura, obisnuiti sa doarma in casele localnicilor si sa manance in locuri mai neconventionale. Al treilea mod de practicare al turismului in zona este croaziera, turistii avand ocazia sa se opreasca pentru scurt timp in zona, sa viziteze si sa experimenteze noi senzatii.

In Roatan, principalele obiective turistice care pot fi vizitate sunt Fabrica Cameo, Gradinile Carambola, Grota Elenei, Satul Garifuna, Ferma de Iguane si o microfabrica de bere. Un alt mod de a va petrece timpul intr-un mod deosebit de atractiv este vizionarea delfinilor. De asemenea mai puteti face echitatie, caiac-canoe, sa admirati reciful in timp ce zburati cu elicopterul, sau sa faceti plimbari pe plaja. Oricare din aceste activitati va vor oferi prilejul de a avea parte de noi experiente, pe care le veti uita cu greu.

Mancarea locala abunda in fructe de mare, absolut toate restaurantele oferind meniuri variate din acest punct de vedere. Chiar daca preturile va pot parea putin cam ridicate, calitatea preparatelor va va convinge ca merita efortul. Daca sunteti iubitor al bucatariei argentiniene, atunci va veti simti ca acasa, restaurantele cu acest specific fiind intalnite la tot pasul. La Sirena, The Beach Club San Simion, Gio’s Hole in The Wall, Hot Dog Hut sunt doar cateva dintre locatiile unde puteti avea parte de un adevarat festin culinar.

Roatan poate fi considerat un campion al vietii de noapte, barurile si cluburile cu program non-stop fiind prezente, din abundenta. Cool Beans Coffee House, Fu Bar, Fosters, Nova Bar si Purple Turtle ofera amatorilor de viata de noapte toate premisele pentru a petrece intr-un mod agreabil.

Roatan