Informatii utile Roatan

Date generale


Moneda: Lempira (HNL)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Roatan este recunoscuta pentru


plaja
snorkeling
tiroliana
recif
pescuit
scufundari

Cand este indicat sa vizitati orasul Roatan

Tinand cont de climatul subtropical, Roatan poate fi vizitat oricand, in functie de preferintele dumneavoastra. Nu putem marca anumite evenimente culturale sau religioase la care ati putea dori sa fiti martori, prin urmare optiunea va apartine in intregime.

Temperaturi medii lunare in Roatan, Honduras

Ce sa luati in bagaj

Bagajul dumneavoastra trebuie sa contina neaparat haine cu textura subtire si de culoare deschisa. Ochelarii de soare, palariutele si sepcutele nu ar trebui, nici ele sa lipseasca. In eventualitatea unei furtuni sa a unei ploi, puteti folosi umbrelele si pelerinele de ploaie. Va sfatuim sa nu uitati aparatul de fotografiat. Zona abunda in peisaje care merita a fi imortalizate pe pelicula.

Modalitati de plata in Roatan

Recomandabil este sa aveti cash, asupra dumneavoastra. Preturile sunt prietenoase, o masa la restaurant va va costa intre 5 si 20 de dolari, o bere intre 1,60 si 2,25 de dolari, un litru de apa un dolar, un Kilogram de branza 3,20 dolari, pieptul de pui 4,40 dolari kilogramul, iar un litru de benzina va va costa 1,32 de dolari.

Transportul in Roatan

In zona, transportul public nu este foarte dezvoltat, insa turistii au la dispozitie autobuze, taxiuri, barci sau scutere. Cea mai populara modalitate de deplasare este cea cu autobuzul; pentru a putea beneficia de serviciile unui taxi va trebui sa va inarmati cu rabdare sau sa faceti o rezervare in prealabil, prin intermediul personalului hotelului la care va veti caza.

Shopping in Roatan

Din nefericire pentru turisti, imediat cum vad un vas de croaziera acostand in Roatan, localnicii umfla preturile in mod uluitor. Chiar si micile suveniruri pentru prietenii de acasa, pot parea un lux.

In schimb, veti fi cosnsolat de frumusetea obiectelor de artizanat, acestea fiind foarte ieftine.

Viza turistica pentru Roatan

Turistii romani pot obtine viza turistica in baza pasaportului, la prezentarea la granitele statului sau pe aeroport.

Roatan