Ghid turistic San Pedro Sula

Recomandat pentru: istorie, catedrala, tiroliana, parc acvatic, shopping

Despre San Pedro Sula

Situat in regiune de nord-vest a Hondurasului, orasul San Pedro Sula este cel de-al doilea mare oras al tarii, dupa Tegucigalpa, fiind si capitala departamentului Cortez.

Orasul este un nod important al tarii, din punct de vedere al transporturilor, acest lucru influentand in mod definitoriu viata economica a orasului. In acelasi timp, orasul este si un important producator de componente ale industriei usoare, cafea, banane, zahar, carne de vita si de cherestea, detinand doua treimi din produsul intern brut al tarii.

Orasul a fost intemeiat in anul 1536 de catre Pedro de Alvare, primul nume purtat de acest oras fiind Villa de San Pedro de Puerto Caballos, acesta fiind unul din cele 18 orase locuite din valea Sula, in acele vremuri.

In vremurile de inceput, locatia actualului oras era o mlastina cu vegetatie abundenta si in unele zone, vegetatia era reprezentata prin paduri tropicale, cu sol fertil bun pentru agricultura si cresterea vitelor.

San Pedro Sula a luat forma unui oras sub dominatia spaniola, desi in nenumarate randuri piratii englezi, francezi si olandezi au cotropit orasul, distrugand parte din cladiri si monumente. Influenta acestora nu este simtita nici astazi, stilul architectural si viata culturala fiind una tipic latina, mai exact hispanica.

Orasul este divizat in patrulatere, strazile in oras curgand de la nord la sud si de la est la vest, toate fiind perpendiculare sau paralele; din acest motiv orientarea in oras este deosebit de usoara.

Principalele puncte de atractie turistica ale orasului sunt reprezentate de Parcul Central, Muzeul de Antropologie si Istorie, Muzeul Naturii, Planetariul pentru copii, Piata Guamilito si parcurile acvatice.

Invatamantul in San Pedro Sula este reprezentat la cele mai inalte cote, aici avandu-si sediul nu mai putin de sapte renumite universitati.

Odata cu inflorirea industrie turismului, in peisajul orasului au aparut recent mai multe restaurante si cafenele, turistii avand o multime de alternative pentru a lua masa. Daca doriti sa incercati meniurile pe baza de carne de vaca, va recomandam El Portal de la Carne si La Estancia. Alte restaurante care va vin in intampinare cu produse si preparate traditionale sau de origine straina sunt Don Udos, Chef Marianos, Las Carnitas, Pamplona sau Arnie’s Dinner&Grill.

Alte activitati recreeative ce pot fi practicate in oras sunt vizitarea pietelor din vecinatate, puteti face catarari in Parcul National Cusco, puteti vizita grota Talaube si Cascada Pulapanzak.

De asemenea va puteti relaxa prin vizionarea unui film intr-unul din cinematografele amplasate in mall-urile din oras, ori sa va plimbati pe strazile orasului admirand imbinarea vechiului stil architectonic hispanic cu stilul cladirilor noi.

San Pedro Sula