Informatii utile Tegucigalpa

Date generale


Moneda: Lempira (HNL)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Tegucigalpa este recunoscuta pentru


istorie
biserici
parcuri
catedrala
muzee
gastronomie

Cand este indicat sa vizitati orasul Tegucigalpa

Beneficiind de o clima mult mai prietenoasa decat cea tropicala, orasul poate fi vizitat pe tot parcursul anului, temperaturile inregistrate pe intreg parcursul unui an situandu-se intre 14 si 32 de grade, cu mentiunea ca ploile isi fac simtita prezenta in lunile mai-iunie si septembrie-octombrie.

Temperaturi medii lunare in Tegucigalpa, Honduras

Daca doriti sa fiti martorii unor manifestari culturale, va recomandam perioada desfasurarii zilelor orasului, in septembrie, festivalul cailor si focului in noiembrie, dar mai ales perioada de Craciun, cand orasul devine de-a dreptul cuceritor.

Ce sa luati in bagaj

Bagajul dumneavoastra trebuie sa contina doua genuri de accesorii: cele pentru zilele insorite si toride (haine usoare, deschise la culoare, ochelari de soare si sepci sau palarii) si cele pentru perioada mai-iunie si septembrie-octombrie, umbrele, pelerine de ploaie, haine putin mai groase si incaltaminte rezistenta la apa.

Modalitati de plata in Tegucigalpa

Puteti plati cu cardul sau cash, moneda utilizata in efetuarea operatiunilor fiind dolarul american. La o scurta sondare a pietii, va putem spune ca o masa la restaurant va va costa intre 5 si 20 de dolari, o bere intre 1,60 si 2,25 de dolari, un litru de apa un dolar, un kilogram de branza 3,20 dolari, pieptul de pui 4,40 dolari kilogramul, iar un litru de benzina va va costa 1,32 de dolari. Aici va trebui sa facem mentiunea ca bauturile alcoolice sunt ceva mai scumpe in barurile si localurile de noapte, o bere putand ajunge si pana la 20 de dolari sau chiar mai mult.

Transportul in Tegucigalpa

La acest capitol, orasul se prezinta deosebit de bine: infrastructura dezvoltata, multiplele servicii oferite de operatorii publici si particulari, reteaua de sosele ce leaga capitala de toate orasele mari ale tarii si autostrazile internationale ce strabat orasul, fac din Tegucigalpa un oras destul de modern in ceea ce priveste transporturile. Cu precadere, transportul public in interiorul orasului se efectueaza cu autobuzul sau taxiul, 71% din traficul capitalei fiind destinat transportului public de calatori. Inconvenientul principal este calitatea serviciilor: din cauza numerosilor operatori, traficul devine haotic, programul nu se respecta, operatorii fiind preocupati in special de obtinerea de profit, si mai putin de calitatea serviciilor oferite.

Shopping in Tegucigalpa

O multime de mall-uri si centre comerciale va stau la dispozitie, in cazul in care vreti sa va intoarceti acasa cu amintiri din excursie. City Mall, Multiplazza, Mall El Dorado, Mall Las Cascadas, Mall Premier, Metro Mall, Plaza America, Plaza MIlennium, Plaza Miraflores si Plaza Nova sunt cateva din numeroasele locatii de unde puteti achizitiona suveniruri, articole de imbracaminte si incaltaminte, produse de menaj, articole electrocasnice sau IT. Tegucigalpa este orasul cu cele mai multe mall-uri si centre comerciale de pe intreg cuprinsul Americii de Sud, exceptand Rio de Janeiro si capitala Argentinei.

Viza turistica pentru Tegucigalpa

Incepand din 2012 turistii romani nu au restrictii de nici un fel la obtinerea vizei turistice, fiind suficient ca in baza pasaportului valabil sa vi se elibereze viza turistica, fie la prezentarea la una din reprezentantele diplomatice, fie la granita statului Honduras.

Tegucigalpa