Ghid turistic Utila

Recomandat pentru: observarea balenelor, plaja, snorkeling, recif, scufundari

Despre Utila

Utila este cea mai mica dintre cele trei insule importante din grupul Insulelor Bay, din vestul Marii Caraibilor, de pe coasta nordica din Honduras.

Accesul pe insula este relativ simplu. Sunt disponibile zboruri directe atat catre San Pedro Sula, cat si catre Roatan, din Houston, Atlanta, Miami si Toronto. Apoi, din Roatan sau din San Pedro Sula puteti efectua un zbor catre Utila cu SOSA, Charter sau Island Air. Daca nu vreti sa calatoriti cu avionul, puteti lua un autobuz catre La Ceiba, de unde veti merge la Utila cu feribotul. Cursa dureaza aproximativ o ora, iar feriboturile pleaca de doua ori pe zi, dimineata si seara. O calatorie dus cu feribotul costa 27 de dolari.

Utila este una dintre cele mai bune destinatii din lume pentru pasionatii de scufundari. Chiar daca Utila nu este atat de cunoscuta pentru plajele sale, acolo exista niste zone perfecte pentru snorkeling, in zona Blue Bayou. Puteti inchiria echipamente pentru snorkeling la pretul de 5-15 dolari. Apele din zona sunt perfecte pentru kaiac canoe si pentru paddleboarding. Puteti inchiria un kaiac de la Hotelul Coral View sau de la magazinele specializate in echipamente de scufundari. Excursiile ghidate cu kaiacul, catre tarmul nordic, prin Canalul Mangrovelor si Cays sunt cea mai buna optiune daca vreti sa explorati in siguranta aceste ape.

Pentru distractie, va recomandam SunJam. In august, in fiecare an, Utila gazduieste cea mai mare petrecere cu muzica electronica din America Centrala. Acolo se strang DJ din intreaga lume si evenimentele atrag foarte multi turisti. In saptamana de inaintea inceperii SunJam exista asa numitele petreceri anticipate, care fac insula sa vibreze.

In ceea ce priveste mancarea, insula ofera o larga varietate de fructe exotice, fructe de mare, paste si mancare vegetariana. Va recomandam Bundu Cafe, RJ’s, La Piccola, Munchies, Mango Inn, Mainstreet Lounge, Indian Wok, Skid Row Bar & Restaurant sau Thompson’s Bakery.

Va puteti petrece seara intr-o cafenea sau intr-un bar, unde puteti savura concktail-uri exotice. Va recomandam Treetanic, Coco Locos, La Pirata, Tranquilla, Bundu Cafe sau Cafe Mariposa.

In Utila veti gasi foarte multe locuri in care va puteti caza, iar preturile incep de la 2 dolari, pentru o camera simpla cu pat, si depasesc 30 de dolari, pentru o camera moderna cu apa calda. Va recomandam Slumberland, un complex de vile private aflat in apropierea recifului, unde veti putea admira privelistea catre golf si va veti putea bucura de intimitate. Captain Morgan inchiriaza cabane mici la pretul de 5 dolari/persoana.

Utila