Informatii utile Hong Kong

Date generale


Moneda: Dolar din Hong Kong (HKD)
Limba oficiala: Engleza, Chineza
Fus orar: GMT 08:00

Hong Kong este recunoscuta pentru


puncte de interes
plimbari in aer liber
situri religioase
arhitectura
atractii inedite
divertisment

Cand este indicat sa vizitati Hong Kong

Hong Kong are un climat subtropical, cu patru anotimpuri, si vreme puternic influentata de doua musoni: musonul de nord-est din octombrie pana in martie si musonul de sud-sud-vest, din aprilie pana in septembrie.

Primavara, februarie-aprilie, este cald si umed, cu temperaturi medii de aproximativ 23 ° C. Vremea este in general placuta, dar cerul poate fi destul de noros. Vara, umiditatea si temperaturile sunt mai ridicate. Ploaia este o caracteristica constanta in timpul musonului de sud-vest, dar mai ales din iunie pana in august, cand furtunile sunt, de asemenea, comune. Intre iulie si septembrie exista riscul aparitiei ciclonilor tropicali, care vin de la Marea Chinei de Sud. Exista un sistem bine organizat de avertizare in cadrul caruia vanturile sunt numerotate de la 1, 3, 8, 9 sau 10 – cele evaluate la 8 sau mai mult sunt luate foarte in serios si in timpul acestora se inchid scolile si intreprinderile.

Toamna este, cu siguranta in ceea ce priveste clima, un timp excelent pentru a vizita Hong Kong. Temperaturile sunt placute atat ziua cat si noaptea. Exista, de asemenea, mai putine ploi.

Iarna este chiar uscata, dar poate fi surprinzator de rece, in special seara: in general inregistrandu-se intre 15-20 ° C.

In general, cele mai bune luni pentru a vizita Hong Kong sunt perioadele dintre musoni (martie-aprilie si octombrie-noiembrie), atunci cand umiditatea este scazuta, cerul este clar, iar temperatura este calda, dar nu fierbinte.

Ce sa luati in bagaj

Imbracamintea usoara si o haina impermeabila sunt recomandate in timpul lunilor calde, in timp ce haine care sa tina de cald sunt utile in timpul iernii. Trebuie tinut cont de faptul ca si in timpul verii va fi nevoie de o jacheta sau pulover pentru ca in interior aerul conditionat este greu de suportat.

Modalitati de plata in Hong Kong

Moneda oficiala este Dolarul Hong Kong ( HKD; simbol HK $ ) = 100 centi. Notele sunt in cupiuri de 1.000 dolari HK, 500, 100, 50, 20 si 10. Monedele sunt in cupiuri de 10, 5 , 2 si 1 dolari, si 50, 20 si 10 centi.

Cardurile de credit American Express, Diners Club, MasterCard si Visa sunt acceptate pe scara larga. Exista o multime de ATM-uri in zonele urbane - retragerea maxima per tranzactie variaza de la banca la banca, dar este, in general, in jur de 10.000 dolari HK.

Pentru a evita taxele suplimentare cursului de schimb, calatorii sunt sfatuiti sa ia cecuri de calatorie in lire sterline, dolari americani sau euro. Acestea sunt acceptate in unele magazine, hoteluri si alte unitati si pot fi schimbate pentru moneda locala la banci sau case de schimb particulare.

Nu exista restrictii cu privire la importul sau exportul de moneda locala sau straina. Valuta straina poate fi schimbata in banci, hoteluri si birouri de schimb. Bancile ofera, de obicei, cea mai buna rata de schimb.

Shopping in Hong Kong

Fie ca preferati sa faceti cumparaturi in centrele comerciale moderne, cu aer conditionat sau in pietele de strada mai traditionale, gama de produse disponibile in Hong Kong este vasta. Multe branduri celebre au deschis puncte de vanzare in Hong Kong, aducand cele mai noi stiluri si o mare varietate.