Informatii utile Hong Kong

Date generale


Capitala: Hong Kong
Moneda: Dolar din Hong Kong (HKD)
Limba oficiala: Engleza, Chineza
Fus orar: GMT 08:00
Religie: Crestini (14.3%), Budisti (13.2%), Alte religii (72.5%)

Hong Kong este recunoscuta pentru


arhitectura
atractii inedite
divertisment
situri religioase
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Hong Kong

Hong Kong beneficiaza de o clima subtropicala, cu ierni friguroase si veri calduroase si cu grad ridicat de umiditate. Iernile dureaza din ianuarie pana in martie, iar februarie este cea mai rece luna din an, cu media de temperatura de 16 grade C. Lunile martie si aprilie sunt foarte placute, iar din mai pana in august, se pot inregistra tempraturi caniculare. Cea mai ploioasa luna din an este august. Primavara, temperaturile sunt placute (11-27 grade C), dar noptile sunt destul de racoroase. Septembrie este luna ideala cand va puteti planifica vacanta. Temperaturile sunt intre 25 si 30 de grade. In general, e bine sa va stabiliti vacanta intre septembrie si februarie, asta pentru a beneficia si de reducerile prilejuite de sarbatorile de iarna, recunocut fiind faptul ca Hong Kongul este un paradis al cumparaturilor. Sezonul turistic de varf se inregistreaza primavara si toamna. Primavara este un anotimp superb in Hong Kong (20°C), desi noptile sunt inca foarte racoroase. In perioada iunie, iulie, august, temperaturile cresc vizibil (32ºC), precum si gradul de umiditate.

Temperaturi medii lunare in Hong Kong

Pe de alta parte, aceasta este perioada cea mai bogata in festivaluri si spectacole. Anul Nou Chinezesc, festivalul Dragonul de apa (iunie), ofera turistilor oportunitati unice de a cunoaste traditiile si obiceiurile locuitorilor din Hong Kong. Foarte bogate in evenimente culturale sunt lunile octombrie, noiembrie, decembrie cand au loc numeroase targuri si expozitii, spectacole de muzica si dans. In extrasezon, hotelurile fac reduceri cu pana la 50%, mai ales pe timpul iernii. In Hong Kong sunt 17 sarbatori nationale de-a lungul anului si, in general, au date diferite de desfausrare, de la an la an. Asa ca ar fi bine cand va planificati vacanta sa va interesati de agenda evenimentelor culturale. Oricum, pe durata festivalurilor si sarbatorilor magazinele, restaurantele si barurile raman deschise.

Ce sa luati in bagaje

Cand va pregatiti bagajul, aveti in vedere haine cat mai comode, care sa nu se sifoneze, din materiale naturale. In general, e bine sa aveti o jacheta impermeabila, incaltaminte usoara si confortabila, tricouri de bumbac, jeans. Daca veniti in vacanta in ianuarie, fiti pregatiti atat pentru zile ploioase, cat si insorite. In Hong Kong se adopta un stil vestimentar casual. Pentru ocaziile mai formale, barbatii au nevoie de costum, iar doamnele pot purta rochii, fuste, pantaloni. Ca majoritatea statelor asiatice si o metropola precum Hong Kong poate fi conservatoare cand vine vorba de tinute decente. Asta inseamana ca, indiferent de anotimp, doamnele trebuie sa adopte o tinuta cat mai decenta. Femeile asiatice, in general, nu poarta fuste foarte scurte si nu adopta un stil prea transparent. Puteti purta jeans, tricouri, pantaloni, bluze in care sa va simtiti bine si care sa nu atraga asupra dvs. atentie nedorita. Culorile neutre sunt cele mai potrivite.

Pentru a calatori in Hong Kong, in scop turistic, pe o perioada ce nu depaseste 90 de zile, nu aveti nevoie de viza. Dar trebuie sa aveti pasaportul valabil minimum 6 luni de la intrarea in Hong Kong, sa prezentati biletele de intoarcere sau de continuare a calatoriei, in cazul in care aveti in plan o alta destinatie, si sa faceti dovada detinerii sumelor necesare achitarii costurilor pe perioada cat va aflati in Hong Kong.