Ghid turistic Bhopal

Recomandat pentru: arhitectura, muzee, puncte de interes, simbol turistic, situri religioase, traditii

Despre Bhopal

Bhopal este un oras din India ce are o populatie de aproximativ 2.7 milioane de locuitori si este cunoscut, totodata, ca orasul lacurilor. El abunda in istorie si cladiri cu o arhitectura superba, in care contemporanismul se asociaza, in mod perfect, cu detaliile vechi de care dispune acest oras.

Daca va aflati in Bhopal, este recomandat sa vizitati Piata Vechiului Oras, supranumita, totodata, si „chowk bazaar”, deoarece, in acest loc, obiceiurile sunt, inca, pastrate, de catre locuitori si vanzatori. Este bine de stiut ca trebuie sa negociati orice lucru pe care il cumparati, pentru ca, daca acest lucru nu are loc, atunci vanzatorii vor asocia asta cu o insulta, conform culturii lor.

De-a lungul anilor, Bhopal a devenit un oras foarte important din India, din punct de vedere artistic si cultural, investindu-se o suma foarte mare de bani in aceasta privinta. Muzeul omului este un loc pe care trebuie sa il vizitati atunci cand va aflati in Bhopal, deoarece aici puteti observa, in mod exact, cum au evoluat triburile de pe aceste meleaguri, pana in momentul actual.

Totodata, in Bhopal se afla cea mai mare moschee din aceasta regiune, si anume Taj-ul-Masajid, dar si alte constructii deosebite, precum Moti Masjid, Idgah sau Jama Masjid.

Indiferent de motivul pe care il aveti pentru a vizita India, Bhopal este un oras superb, din orice punct de vedere, iar dumneavoastra nu trebuie sa ratati oportunitatea de a il vizita.

Bhopal