Ghid turistic Chennai

Recomandat pentru: situri religioase, puncte de interes, arhitectura, lacasuri de cult, muzee, simbol turistic, atractii turistice

Despre Chennai

Chennai este un oras important din India, cu o populatie de aproximatv 6.5 milioane de locuitori in zona urbana si 8.8 milioane in cea metropolitana, situat pe coasta de Sud-Est a Indiei. Chennai a fost fondat de catre colonistii britanici, care l-au construit in anul 1639, in ideea de il face unul dintre cele mai mari porturi din lume. Desi ei nu au reusit sa il duca la acest rang, portul din Chennai a devenit o locatie strategica destul de importanta de-a lungul anilor, fiind un punct vital pentru britanici in Primul Razboi Mondial.

In Chennai apar doua tipuri de clima, si anume cea tropical umeda si tropical uscata. Temperaturile sunt destul de ridicate, pe timpul verii ajungandu-se, uneori, chiar si la 46 de grade Celsius. In anotimpul musonic, ce dureaza patru luni, de la inceputul lunii Iunie pana la sfarsitu lunii Septembrie, temperaturile scad, intr-o oarecare masura, mentinandu-se, adeseori, valori cuprinse intre 28 si 30 de grade Celsius.

Unul dintre motivele pentru care turistii aleg sa viziteze Chennai este din pricina plajelor superbe de care dispune acest oras. Cu toate acestea, este bine de stiut ca inotul nu este recomandat, deoarece nu exista salvamari sau echipamente de salvare, iar, adeseori, diverse animale marine periculoase vin in apropierea malului, cum ar fi rechini sau meduze. Totusi, daca doriti sa va plimbati, plajele din Chennai sunt ideale in aceasta idee, cele recomandate fiind Chennai Marina Beach si Elliot’s Beach, deoarece se afla in zone linistite ale orasului, nefiind asaltate de catre turisti.

Asa cum era de asteptat la un oras vechi din India, pe intregul teritoriu din Chennai se pot gasi o sumedenie de cladiri si monumente istorice foarte vechi, care impresioneaza atat prin stilul arhitectural, cat si prin impetuozitatea lor. Basilica of the National Shrine of St. Thomas, o cladire ce a fost construita peste mormantul Sfantului Apostol Thomas in secolul al XVI-lea, dar remodelata, partial, in anul 1893.

Un alt obiectiv turistic important din Chennai este Templul Kapaleeshwarar, un lacas dedicat zeului suprem Shiva. Acest templu a fost construit in stilul arhitectural dravidian, o forma de arhitectura ce se regaseste in foarte multe cladiri din India. Indiferent de motivul pentru care va aflati in Chennai, India, Templul Kapaleeshwarar este un loc pe care nu trebuie, sub nici o forma, sa il ratati, totit turistii indragostindu-se imediat de constructia superba.

Cel mai vechi templu din Chennai este, fara indoiala, Parthasarathy Temple, avandu-si originile undeva in secolul al VIII-lea. Desi structura sa a ramas aceeasi, de-a lungul anilor i-au fost adaugat diverse detalii, astazi putandu-se observa mai multe stiluri arhitecturale imbinate intr-o singura constructie.

O cladire care reprezinta exemplul perfect de arhitectura indiana este Templul Sri Ramakrishna, o cladire impresionanta ce a fost construita la inceputul secolului al XX-lea. Cu toate acestea, Templul Sri Ramakrishna are un design modern si poate fi vizitat in fiecare zi intre orele 05.00 – 11.45 si 15.00 – 21.00.

Chennai