Ghid turistic Chittorgarh

Despre Chittorgarh

Chittorgarh este un oras mic, cu o populatie de numai 116.000 locuitori, din Vestul Indiei, fondat in jurul secolului al VII-lea. Totusi, el are o incarcatura culturala si istorica importanta, aici gasindu-se, intr-o stare excelenta, foarte multe cladiri si monumente deosebite, ce s-au pastrat de-a lungul secolelor intr-o maniera impresionanta.

Cea mai impozanta cladire din Chittorgarh este, fara nici un dubiu, Vijay Stambha, un turn ce a fost construit in mijlocul secolului al XV-lea, intre anii 1442 si 1449. Vijay Stambha are rolul de a comemora victoria pe care armata locala a avut-o impotriva armatelor de Malwa si Gujarat. Structura are o inaltime de 37.19 metri si, conform legendei, a durat 10 ani pentru ca ea sa fie terminata, acest lucru fiind comemorat printr-un piedestal inalt de aproximativ 3 metri (10 picioare).

Chittorgarh abunda in cladiri vechi deosebite, una dintre ele fiind Kalika Mata, un templu construit, initial, in secolul al VIII-lea, dedicat Zeului Soarelui, dar reconsolidat si convertit in secolul al XIV-lea, fiind pus sub dominatia lui Kali.

Pe toata suprafata orasului Chittorgarh se pot gasi multe temple si palate deosebite, care se intrec in impetuozitate. Astfel, este recomandat sa vizitati Palatul Rani Padmini, Ratan Singh, Rana Kumbha si Fateh Prakash. In plus, in centrul istoric al orasului puteti gasi monumentul Jain Kirti Stambh, care este dedicat lui Rishabha, fondatorul si primul protector al jainismului. Acesta a fost construit in jurul secolului al XII-lea, iar detaliile arhitecturale din exterior ii lasa fara suflare chiar si pe turistii mai pretentiosi.

Daca doriti sa vizitati Chittorgarh, atunci este recomandat sa mergeti in perioada Februarie – Martie, deoarece, in acest interval, are loc festivalul Jauhar Mela, acesta fiind tinut pentru a comemora curajul stramosilor lui Rajput.

Chittorgarh